Петте най-забележителни спортни коли на салона във Франкфурт

26584
Петте най-забележителни спортни коли на салона във Франкфурт
Снимка: IAA.de

Като цяло 67-ото автомобилно изложение във Франкфурт е подчинено най-вече на новите технологии. Сред експонатите преобладават моделите, задвижвани на ток и снабдени със системи за автономно придвижване. Говори се само за електромобили, нулеви вредни емисии и безпилотни технологии. За щастие, има и коли, в които ти се иска да скочиш веднага и да дадеш газ. Представяме ми 5 от тях.

BMW M5

Новото поколение на най-бързия седан на BMW представлява е революция за М-подразделението на баварците, тъй като получило система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тези, които обичат класиката, обаче няма да бъдат разочаровани, тъй като при спортен режим тягата се прехвърля на задната ос, а предната може да бъде изключена напълно.

Двигателят е старият 4,4-литров V8, но той е сериозно модернизиран – има нови турбини и горивна система, които позволят увеличаване на мощността до 600 к.с., а максималният въртящ момент е 750 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а след още 7,7 секунди стрелката на километража вече е на 200 км/ч. Максималната скорост е ограничена 250 км/ч, но срещу доплащане лимитът става 305 км/ч.

Като опции се предлага спирачна система с въглеродно-керамични апарати, покрив от карбон, както и специален акумулатор. Това позволява намаляването на теглото с още 15 кг., въпреки че при този автомобил има система 4х4, която също тежи доста.

Ferrari Portofino

Подобна класация не може да мине без червено Ferrari. Във Франкфурт специалистите от Маранело докараха новия кабриолет Portofino, който заменя California T в гамата на марката. На външен вид автомобилът е напълно променен, но като цяло измененията са по-скоро еволюция.

Моторът V8 с обем 3,9 литра е модернизиран изцяло, като е променена и програмата му за управление. Затова и конските сили вече са 40 повече и достиган 600. Максималният въртящ момент е увеличен минимално – от 755 на 760. Така кабриото със задно предаване ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч – за 10,8 секунди. Максималната скорост е 325 км/ч.

От Ferrari твърдят, че каросерията е с 35% по-устойчива на огъване, освен това Portofino е оборудван с електронен диференциал E-diff със система F1-Trac, която предотвратява буксуването. Пружините са по-твърди, а спирачките по-мощни. Всичко това превръша Portofino от кабриолет за разходки в истинска спортна кола.

Brabus Rocket 900 Cabrio

Във Франкфурт компанията Mercedes-Benz представи обновените кабриолет и купе S-Class, включително топ-версиите AMG S 63 и AMG S 65 (съответно 612 и 630 к.с.). Ателието Brabus обаче преработи именно откритата версия, като създаде най-бързият автомобил с 4 места и открит покрив на планетата. Той се казва Brabus 900 Rocket Cabrio.

Числото 900, както може да се досети човек, е мощността на V12 турбо-мотора, който е зает от версията AMG S 65 и е сериозно доработен. Обемът му вече е 6,3 литра, а въртящият момент – 1200 Нм. Всъщност той е повече – 1500, но е принудително ограничен, за да не претовари 7-степенната автоматична скоростна кутия. Задвижването на „ракетата” е към четирите колела, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч, като е интересно дали някой би се опитал да ги развие със свален покрив.

Този безумен двигател не е единственото достойноство на уникалния Brabus. Интериорът е по-разкошен дори от топ-версиите на Mercedes-Benz и AMG, като в стандартното оборудване влизат 21-цолови джанти и аеродинамични елементи от карбон. Цената също ще бъде впечатляваща. От Brabus още не са я обявили, но същата версия на седана струва минимум 424 000 евро.

Само за богаташи – 6 много скъпи автомобила от Женева

Хиляда конски сили, 6 или 7-цифрени суми в евро и ограничен тираж. Тези автомобили са предназначени само за най-богатите хора на планет...

Bentley Continental GT

Третото поколение на популярното „гран туризмо” на Bentley е една от очакваните с огромен интерес премиери във Франкфурт. Новото Continental GT използва платформата MSB (същата като на лифтбека Porsche Panamera), а каросерията му е изцяло от алуминий. Разстоянието между двете оси е увеличено с 11 см, което прави салона по-просторен.

Интериорът е нов, като са използвани само много скъпи материали. Цялата електроника е последна дума на техниката, като особено впечатлява преобръщащият се централен дисплей. Той прави излишно поставянето на допълнителен екран.

Двигателят е 6,0-литров W12 от кросоувъра Bentley Bentayga, като мощността му е увеличена от 608 на 635 к.с. Благодарение на намаленото тегло и 8-степенния автоматик ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди (4,5 секунди при предишното поколение на модела), а максималната скорост е 333 км/ч (319 км/ч досега).

Lamborghini Aventador S Roadster

Най-странните експонати на салона в Париж

На автосалони като този в Париж с най-голям интерес се радват спортните и суперлукозните автомобили на най-големите производители. Есте...

Още една истинска мечта - Lamborghini Aventador S Roadster. Свалящият се покрив се състои от 2 панела и тежи само 6 кг., като за него е предвидено място в багажника. И така не пречи да се наслаждавате на звука на атмосферния V12 двигател с обем 6,5 литра.

При версията S моторът развива 740 к.с., затова роудстърът със задвижване на четирите колела ускорява от място до 100 км/ч за 3 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. Кабриото разполага със завиващи задни колела (системата е същата като на едноименното купе) и модернизирано окачване с адаптивни амортисьори. Карбоново-керамичните спирачки влизат в стандартното оборудване, а аеродинамиката е преработена. Шофьорът има избор от 4 режима - Strada, Sport, Corsa и персонален Ego. Те променят параметрите на двигателя, на кормилното управление, на скоростна кутия, на окачването, на електрониката и на системата 4х4.

Налице е нов мултимедиен комплекс, както и специален материал за обвивка а седалките и приборния панел - Carbon Skin. Серийният Aventador S Roadster ще бъде на пазара през февруари догодина. Цената е 313 666 евро.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com