Появи се нов кандидат за най-бърз автомобил на планетата

4860
Появи се нов кандидат за най-бърз автомобил на планетата
Снимка: Auto.Mail

Традиционно на автосалона в Женева се показват и някои наистина безумни проекти. През тази година сред тях попада автомобил направен от компания, базирана на Канарските острови. Засега това е само макет, но създателите му твърдят, че серийната машина ще стане най-бързият автомобил на планетата.

Колата е дело на новата компания Corbellati и носи красноречивото име Missile (ракета). Първоначално беше планирано тя да бъде представена по време на изложбата Top Marques, която се провежда през април в Монако, но явно нейните създатели са намерили пари и за автосалона в Женева, който е от най-скъпите.

Най-очакваните автомобили до края на десетилетието

Изданието Motor1 публикува списък с 25-те най-очаквани автомобила на световния пазар до края на десетилетието. Някои от тях ще видим ощ...

Създател на Corbellati е бижутер от Сан Ремо, но след преместването на компанията на Канарските острови тя преминава в ръцете на синовете му Деметрио и Акиле Корбелати, които започват да разширят нейната дейност. Първоначално Деметрио на шега решава да направи най-бързият автомобил в света, но по-късно нещата стават сериозни.

Мотивът на двамата братя е, че щом Хорацио Пагани и Кристиан фон Кьонигсег могат да направят такива коли, защото и братята Корбелати да не могат? Деметрио дори прекъсва следването си за архитект и се заема сериозни със създаването на автомобила.

В крайна сметка братята правят купе в стила от 60-те години на миналия век, оборудвано с 9,0-литров V8 мотор с две турини, създаден от компания Mercury Racing, която е известна с производството си на двигатели за моторни лодки. Задвижването на Missile е към задните колела, а скоростна кутия е 6-степенна механична, като засега не се разкрива от коя компания е произведена.

Двигателят развива мощност от 1800 к.с. и 2300 Нм въртящ момент. Дължината на автомобила е 4670 мм, а широчината – 2040 мм. Цялото шаси е направено от карбон, а окачването е пневматично, като може да се регулира в три направления.

Нова марка продаде всички свои суперколи за по 1,5 млн евро

Още на автосалона в Женева през март известното ателие Italdesign представи своята нова марка - Italdesign Automobili Speciali, и съотв...

По думите на Деметрио Корбелати, компанията му вече е направила един прототип, който в момента се тества. Серийната версия трява да бъде готова до 2 години, като първоначално автомобилът ще развива 480 км/ч, а след това ще трябва да преодолее и границата от 500 км/ч. След като тези скорости бъдат постигнати, ще започне и производството на Missile, като в момента братята търсят допълнително финансира за него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com