Прогноза: През 2025 г. малките електромобили ще струват колкото колите с ДВГ

2287
Прогноза: През 2025 г. малките електромобили ще струват колкото колите с ДВГ
Снимка: iStock

През 2025 г. цената на електрическите автомобили трябва да се изравни с тази колите, задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Това обяви Международната агенция по ядрена енергетика (IAEA), според която увеличаването на производството на електрифицирани превозни средства ще позволи на целия свят да премине не само към по-екологични, но и по-достъпни форми на транспорт.

Интересното е, че Китай вече е поел лидерството в производството на електрически автомобили, който е продал повече от 60% от електрическите автомобили през 2022 г. Агенцията също така прогнозира впечатляващите 35% ръст на продажбите на електрически автомобили тази година, което представлява 18% от автомобилния пазар. През 2025 г. не само цените на електрическите автомобили ще паднат, но и технологията на батериите ще се подобри значително, което ще осигури много по-ефективно съхранение на електроенергия.

Lancia се завръща като производител на луксозни електромобили

След 2017 г. Lancia отсъства от световните пазари, като причината е, че има само един модел в гамата си. Това е субкомпактният хечбек Y...

За целта обаче е много важно е да се развие инфраструктура под формата на зарядни станции за електрически автомобили. Откриването им както в града, така и на магистралата ще помогне ускореното преминаване към екологичен транспорт. Подкрепата от правителството и обществото също ще допринесе за този процес.

Експертите подчертават, че повишаването на цените на петрола и въвеждането на различни данъци върху емисиите на CO2 могат значително да допринесат за ускоряване на прехода от автомобили с ДВГ към екологични превозни средства. Подобна история вече се случва днес. По този начин шофьорите, които доскоро имаха негативно или скептично отношение към електрическите автомобили, могат значително да променят собственото си мнение за тях (поне от гледна точка на икономията).

В IAEA са убедена, че в близко бъдеще преходът към екологичен транспорт трябва не само да продължи, но и значително да се ускори. Така електрическите автомобили ще станат по-достъпни за клиентите, както и ще намалят зависимостта от изкопаемите горива. В резултат на това ерата на зеления транспорт ще настъпи по-рано, отколкото очакваме, което е положителен сигнал за екологична устойчивост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com