Само за богаташи – 6 много скъпи автомобила от Женева

14304
Само за богаташи – 6 много скъпи автомобила от Женева
Снимка: Auto.Mail

Хиляда конски сили, 6 или 7-цифрени суми в евро и ограничен тираж. Тези автомобили са предназначени само за най-богатите хора на планета. И интересът към тях е наистина сериозен.

Lamborghini Huracan Performante

Това е най-бързият сериен автомобил на планетата, след като завъртя една обиколка на пистата „Нюрбугринг” за 6 минути и 52 секунди. Постижението е с цели 5 секунди по-добро от това на Porsche 918 Spyder. Повечето елементи по каросерията на суерколата са от карбон, което е позволило теглото да бъде намалено до 1382 кг.



Под капака е поставен атмосферен V10 с обем 5,2 литра и мощност 640 к.с. Двигателят е с модернизирана система за впръскване на горивото, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. „Спринтът” до 200 км/ч отнема 8,9 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч. Продажбите стартират през лятото, като цената на стандартния Lamborghini Huracan е 257 000 евро. Версията Performante ще е доста по-скъпа.

Ferrari 812 Superfast

За своята 70-годишнина Ferrari пусна модела 812 Superfast, който напълно оправдава името си. Под капака е поставен V12 с обем 6,5 литра, развиващ 800 к.с.. Той се комбинира със 7-степенна роботизирана скоростна кутия F1 DCT. Ускорението от 0 до 100 км/ч е подобно на това на предишния автомобил – 2,9 секунди.



Максималната скорост достига 340 км/ч, като за това помагат допълнителните аеродинамични елементи. Други интересни решения са завиващи задни колела, електрически усилвател на волана и специлна програма, помагаща на водача в критични ситуации. Цената на автомобила все още не е известна, но ще превишава 240 000 паунда (290 000 евро), колкото струваше предшественикът Ferrari F12berlinetta.

Rolls-Royce Ghost Elegance

Обновеният седан Rolls-Royce Ghost се произвежда от средата на 2014 г., като се приема за един от най-луксозните автомобили на планетата. В Женева бе показана версията Elegance, която е изградена на удълженото шаси на модела. Тя се отличава по скъпоценните камъни, използвани в каросерията.



С трудната задача се е справило подразделението Rolls-Royce Bespoke, което е използвало над 1000 скъпоценни камъка. Всичко е правено на ръка, като е отнело повече от 2 месеца. Засега британците не казват за колко ще се продава този автомобил, но уточниха, че той ще бъде най-скъпият в историята на марката.

SCG003S

Това странно име се разшифрова като Scuderia Cameron Glickenhaus 003 Stradale, а автомобилън е много бързо купе, което ще излезе в малка серия. То се задвижва от 4,4-литров V8 с мощност 800 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Суперколата ще развива 350 км/ч, като в компанията-производител смятат, че ще подобри постижението на Lamborghini Huracan Performante за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг”.



Нещо повече – създателите на този автомобил са убедени, че той ще може да даде време от 6 минути и 30 секунди или с 22 секунди по-бързо от сегашния рекордьор. Бързината си има цена – ще бъдат направени 5 бройки от SCG003S, всяка на цена от 2 млн. евро.

Pagani Huayra Roadster

Pagani представи в Женева дългоочакваната открита версия на суперколата си Huayra. Впрочем този модел е направен от нулата и се отличава от купето, като каросерията му е направена от карбон и алуминий. В крайна сметка Huayra Roadster тежи 1280 кг., като в това влиза 6,0-литров V12 турбомотор.



Двигателят е разположен под луксозни седалки и предлага внушителните 764 к.с. и 1000 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще бъде в рамките на 3,1 секунди, а максималната скорост – 360 км/ч. Компанията Pagani ще направи 100 бройки от модела, като всички са продадени на цена от 2,3 млн. евро.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

За да е скъп един автомобил, то не е задължително той да има 1000 к.с. и да става само за каране на писта. Това доказват от Mercedes, откъдето подготвят модела G 650 Landaulet. Той ще се продава под възродената марка Maybach. Тази G-Class е с удължено междуосие, всъдеходно окачване с портални мостове и клирънс от 450 мм. Има още луксозен салон и сваляща се задна част на покрива.



А под капака е поставен V12 двигател с две турбини от Mercedes-AMG G 65. Той развива 630 к.с. и 1000 Нм, което ще го направи много бърз. Цената още не е разкрита, но се очаква тя да бъде в рамките на 400 000 евро. От модела ще бъдат произведени 99 бройки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com