Семейни коли, които трябва да се избягват

23995
Семейни коли, които трябва да се избягват
Снимка: Volkswagen

Шофьорите, които търсят семеен автомобил, търсят нещо практично, просторно и, най-важното - надеждно. Никой не иска да остане с деца в развалена кола отстрани на пътя, чакайки камион за теглене, а след това да получи и огромна сметка за ремонт.

Британското автомобилно списание What Car? публикува резултатите от проучване, което се отнася за семейни автомобили на възраст под 5 години. Въз основа на отзивите на собствениците за повреди и неизправности през последните две години, експертите съставиха рейтинг за надеждност. Той взима предвид сериозността на проблема, цената на ремонта и времето, прекарано в сервиз.

Експерти посочиха най-надеждните автомобили на 10-15 години

В момента пазарът на употребявани автомобили е залят от най-различни предложения, което сериозна затруднява потребителите. Факт е, че в...

Най-много оплаквания предизвика последното поколение Audi A3 (2020 г.-настояще), чиято надеждност беше оценена на 74,2%. Около 57% от собствениците на този модел казват, че са се сблъскали с проблеми през последните две години. Най-често срещаните са със сателитната навигационна/информационно-развлекателна система, която представлява една трета от всички оплаквания.

Други 29% от собствениците съобщават за електрически повреди. Има също така проблеми с батерията, скоростната кутия/съединителя, интериора и каросерията. Повредите са се оказали толкова сериозни, че в 76% от случаите колата стояла повече от седмица в очакване на ремонт.

На второ място е друг премиум автомобил – Mercedes A-Class Hybrid (2018-настояще) с рейтинг на надеждност от 78,4%. При него 46% от собствениците са се сблъскали с проблеми. Най-големи критики предизвикват хибридната задвижваща система и климатика.

Третото място принадлежи на последното поколение Skoda Octavia (2020-настояще), чиято надеждност е оценена на 78,7%. Повече от половината собственици (54%) казват, че са имали проблеми през последните 24 месеца - с навигационната и медийната система (31%), електричеството (27%).

Volvo е марката с най-малко заводски дефекти

Когато купувате нова кола, намирането на дефект е много неприятно нещо. Трябва да закарате автомобила на дилъра и да изчакате, докато т...

Малко по-добре стоят нещата при Skoda Yeti (2009-2017) - 79,2%. Най-честите проблеми са със скоростната кутия и съединителя, като отстраняването им обикновено е скъпо, тъй като гаранцията на колите е отпаднала.

Списъкът на най-ненадеждните семейни автомобили включва и Volkswagen Golf (2020 г.-настояще) с резултат от 79,9%. Според собствениците новият Golf (Mk8) се оказа по-лош по отношение на надеждността от своя предшественик. Двама от всеки пет (39%) собственици съобщават за поне един проблем през последните 24 месеца. Основно това са повреди на навигацията, мултимедията и електрониката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com