X
 
 

Учени направиха акумулатор, който се зарежда за 10 минути

12582 0
photo of Учени направиха акумулатор, който се зарежда за 10 минути
Снимка: БГНЕС
Американски учени са разработили нов тип акумулатор за електромобили, който може да се зарежда напълно само за 10 минути дори при екстремни температурни условия и това по никакъв начин няма да се отрази на работоспособността му.

С новият акумулатор електромобилите ще могат да изминават до 500 км с едно зареждане (в момента подобен пробег предлагат само топ-версиите на моделите на Tesla, докато при останалите той е около 400 км). Създателите на батерията твърдят, че тя може да се зареди и разреди напълно 2500 пъти, което означава пробег от около 1 млн. км.

Светът още дълго ще разчита на бензина и дизела

Транспортът ще е доминиран от горива, добивани от нефт и газ, в следващите поне 20 години. Защо ще бъде така обяснява икономистът ...

Освен това, стойността на новият акумулатор е само с 0,46% по-висока от цената на предлаганите към момента устройства. Екипът, създал батерията, смята, че нейното бързо внедряване в производство и излизане на пазара ще направи електрическите автомобили още по-привлекателни за хората.

Пробив при акумулаторите направи и британският инженер Тревър Джаксън, който твърди, че е успял да разработи батерия, която може да осигури пробег от 2400 км. Според него, за да се постигне подобен резултат, вместо литиево-йонна батерията трябва да е алуминиево-въздушна.

Идеята на британеца е неговото изобретение да може да се купи във всеки супермаркет. Компанията Austin Electric вече проявява интерес към този продукт и се заема с промоцията му, като се планира алуминиево-въздушната батерия да се появи на пазара през следващата година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...