X
 
 

Volkswagen, BMW, Ford и Honda бяха оправдани за картел

577 0
Volkswagen, BMW, Ford и Honda бяха оправдани за картел
Снимка: Getty Images
През септември 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ започва разследване срещу 4 големи автомобилни производителя - Volkswagen, BMW, Ford и Honda. То трябваше да изясни, дали има нарушение на федералните закони, след като компаниите се съгласиха на договорка с властите в Калифорния за новите нива на вредни емисии. До разследването се стигна, след като четирите производителя не зачетоха мнението на властите във Вашингтон по въпроса.

Самото споразумението с управата на Калифорния беше подписано през юли 2019 г. Това предизвика огромно недоволство в Белия дом и у президента Доналд Тръмп, тъй като екологичните стандарти в Калифорния са различни от тези в останалите щати, а това означава и нарушение на закона за конкуренцията от страна на тези автомобилни компании.

Бъдещето на основна икономика в Европа е под заплаха

Производството на нови автомобили в Германия през 2019 г. е достигнало най-ниската си точка, което поставя бъдещето на тази основна за ...

Губернаторът на щата - Гавин Нюсом, заяви, че заради разследването, други производители са отказала да се съгласят с новите екологични стандарти в щата, тъй като са се притеснявали да не започне разследване и срещу тях. В крайна сметка, спорът се оказа политически, тъй като още при предишния президент на САЩ - Барак Обама, беше приета програма, според която нивата на вредни емисии, отделяни в атмосферата, трябваше всяка година да бъде намалявани с 0,5%.

На свой ред, администрацията на Доналд Тръмп първоначално поиска "замразяване" а този план, а след това го промени, като реши през периода 2021-2025 г. вредните емисии да бъдат намаляваи с 1,5% на година.

В крайна сметка, по данни на Reuters, разследването срещу Volkswagen, BMW, Ford и Honda е приключило. Всички компаниите официално потвърдиха това, с изключение на Volkswagen, откъдето засега не коментират.

 

ЕС обвини БМВ, Даймлер и Фолксваген в сговор за заобикаляне на антитръстовите правила

Европейският съюз предупреди германските автомобилни гиганти BMW, Daimler и Volkswagen в петък, че предварителен доклад е заключил, че ...

Actualno.com

Етикети: