Volkswagen се отказва от 40 модела

1042
Volkswagen се отказва от 40 модела
Снимка: Volkswagen

Концернът Volkswagen ще се откаже от производството на около 40 модела, които сега предлага в цял свят. Решението за подобно рязко намаляване на гамата вече е взето, но предстои да бъде уточнено точно кои машини ще бъдат пратени в историята, съобщава вестник Handelsblatt.

Съкращаването на моделната гама е част от новата стратегия на германския производител, която бе анонсирана преди седмица. В плановете на Volkswagen влиза сериозно увеличение на дяла на електромобилите, който до 2025 г. трябва да достигне около 25% от общия брой продажби.

Спирането от производство ще засегне модели не само на марката Volkswagen, но и на Audi, Seat и Skoda. Към момента обаче няма яснота кои точно машини ще бъдат засегнати от предстоящата реорганизация на моделната гама и на производството. Единственият сигурен кандидат засега е хечбекът Beetle, който записва непрекъснат спад на продажбите на всички пазари.

С намаляването на моделната гама концернът Volkswagen ще се опита да компенсира огромните разходи, които трябва да направи за отстраняване на щетите от избухналия през септември 2015 г. скандал с манипулираните дизелови двигатели. Само в САЩ щетите от „Дизелгейт” се оценяват на повече от 10 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com