X
 
 

Volvo Cars отчете четвърта поред рекордна година

2103 0
Volvo Cars отчете четвърта поред рекордна година
Снимка: Volvo
Шведският производител Volvo Cars продължава да увеличава продажбите си за четвърта поредна година. Очакванията са тази тенденция да се запази и през 2018 г., като предпоставките за това са налице - прибавяне на нови модели в гамата и отваряне на първия завод на марката в САЩ.

От компанията, която е собственост на китайския концерн Geely, обявиха, че през 2017 г. операционната печалба е 1,76 млрд. щатски долара. Така приходите на Volvo са със 17% повече от 2016 г. Основната заслуга за подобен резултат е пазарът в Китай, където за една година продажбите на марката са скочили с 26%.

Новата шведска марка стартира с цени от 160 000 долара

Новата шведска марка Polestar обяви цените на първия си модел. Доскоро компанията беше подразделение на Volvo, но вече е отделен бранд,...

"Нашият бизнес се преобрази напълно от 2010 г. насам и сега постепенно набираме скорост за една фаза на глобален, устойчив растеж", коментира главният изпълнителен директор Хакан Самуелсон на Volvo.

Броят на продадените нови автомобили по света за 2017 г. е 571 577, което е увеличение със 7% в сравнение с предишната. В компанията очакват през 2020 г. продажбите да надхвърлят 800 000. Година по-късно шведите ще спрат да произвеждат и продават стандартни коли с двигатели с вътрешно горене, като ще залагат само на хибриди и електромобили.

 

Actualno.com

Етикети: