Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели

3462
Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели
Снимка: Volvo

Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за направата на електромобили и това ги кара да намаляват разходите си за други проекти. Съответно, компаниите са принудени да обединяват сили дори със свои доскорошни конкуренти, за да могат да спестят пари.

В подобно положение се оказват германския концерн Daimler (съответно Mercedes-Benz) и компанията Volvo Cars, която е собственост на китайския производител Geely. Те ще обединят сили в разработката на нови двигатели с вътрешно горене, като преговорите вече са приключили, но все още няма официално потвърждение от двете страни Daimler, съобщава германското издание Motor1.

Новият военен автомобил на Франция ще бъде Volvo

Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 г., като в името и се съчетават две думи - arm ("оръжие") и equus ("кон"). По-рано компан...

Според информацията, идваща от представител на Volvo, който е пожелал анонимност, споразумението включва съвместна разработка на стандартния двигатели, но не се изключва възможността двете страни да си сътрудничат и за направата на хибридни агрегати и електромотори. Представител на Daimler заяви единствено, че сътрудничеството между концерна и компанията Geely продължава да се развива.

Всъщност, китайската фирма е сред най-големите акционери в Daimler, като разполага с 10-процентов дял от германския производител. Двата концерна си сътрудничат в съвместно предприятие в Китай, което ще произвежда новото поколение на автомобилите Smart (марката е собственост на Daimler). Те вече стават изцяло електрически и ще се правят само в Китай, но ще се продават н различни краища на света.

Още през октомври от Volvo обявиха, че ще слеят активите си за разработка на двигатели и за тяхното производство с тези на Geely, като за целта ще бъде създадено подразделение, което да снабдява двата производителя както със стандартни двигатели, така и с хибридни задвижващи агрегати. Именно това подразделение, което ще започне работа през март, ще е в основата на сътрудничеството с Daimler.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com