X
 
 

Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели

1335 0
Volvo и Mercedes ще правят заедно двигатели
Снимка: Volvo
Все повече автомобилни производители започват да отделят сериозни ресурси за направата на електромобили и това ги кара да намаляват разходите си за други проекти. Съответно, компаниите са принудени да обединяват сили дори със свои доскорошни конкуренти, за да могат да спестят пари.

В подобно положение се оказват германския концерн Daimler (съответно Mercedes-Benz) и компанията Volvo Cars, която е собственост на китайския производител Geely. Те ще обединят сили в разработката на нови двигатели с вътрешно горене, като преговорите вече са приключили, но все още няма официално потвърждение от двете страни Daimler, съобщава германското издание Motor1.

Новият военен автомобил на Франция ще бъде Volvo

Марката Arquus се появи на бял свят през 2018 г., като в името и се съчетават две думи - arm ("оръжие") и equus ("кон"). По-рано компан...

Според информацията, идваща от представител на Volvo, който е пожелал анонимност, споразумението включва съвместна разработка на стандартния двигатели, но не се изключва възможността двете страни да си сътрудничат и за направата на хибридни агрегати и електромотори. Представител на Daimler заяви единствено, че сътрудничеството между концерна и компанията Geely продължава да се развива.

Всъщност, китайската фирма е сред най-големите акционери в Daimler, като разполага с 10-процентов дял от германския производител. Двата концерна си сътрудничат в съвместно предприятие в Китай, което ще произвежда новото поколение на автомобилите Smart (марката е собственост на Daimler). Те вече стават изцяло електрически и ще се правят само в Китай, но ще се продават н различни краища на света.

Още през октомври от Volvo обявиха, че ще слеят активите си за разработка на двигатели и за тяхното производство с тези на Geely, като за целта ще бъде създадено подразделение, което да снабдява двата производителя както със стандартни двигатели, така и с хибридни задвижващи агрегати. Именно това подразделение, което ще започне работа през март, ще е в основата на сътрудничеството с Daimler.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители