Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Volvo прави промени заради голямото търсене на XC40

25 май 2018, 08:17 часа • 6364 прочитания

Шведската компания Volvo се похвали с успешен старт на продажбите на новия си компактен всъдеход XC40, след като се оказа, че интересът към модела е много по-голям от очакваното. За да се справи с него, компанията е принудена да прави реорганизация на производствените си мощности.

До момента над 80 000 клиенти са си поръчали автомобила, чиято премиера се състоя през есента на 2017 г. Това принуждава шведите да разширят производството на модела в двете предприятия, в които той ще се сглобява – в белгийския град Гент и в китайския Люйцяо (тук производството ще стартира през януари догодина).

Основната тежест ще падне именно на завода в Гент, където предстои да бъде спряно производството на модели S60 и V60. Така ще се освободи място за XC40, който се предлага с 3-и 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, както и с хибриден агрегат.

Любопитното е, че скоро ще бъде предствено е новото поколение на седана S60, което ще се сглобява в новия американски завод на Volvo. Това е първият модел в историята на марката, за който не се предвижда дизелов двигател. Що се касае до комбито V60, то отива във фабриката в Торсланд (Швеция).

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес