Volvo XC40 Recharge официално стъпи на българска земя

5839
Volvo XC40 Recharge официално стъпи на българска земя
Снимка: Мото Пфое

Шведският производител Volvo отдана обяви амбициозните си цели по отношение на електрификацията на моделната си гама и първия модел, задвижван изцяло на електричество - XC40 Recharge, вече е на българска земя. То ще играе и основна роля в постигането на целта на компанията – до 2025 година 50% от световните продажби да бъдат електромобили, а останалите 50% - хибриди.

XC40 Recharge е истински SUV – с мощна стойка и спортно излъчване. Високата позиция на седене, както и интелигентно проектирания интериор го превръщат в пълноценен семеен автомобил. Верни на филисофията си, според която формата следва функцията, дизайнерите на Volvo са постигнали отличителна скандинавска визия с впечатляваща практичност.

Първият Volvo електромобил ще се предлага в две версии - P6 с един електромотор на предния мост и 231 к.с. мощност и P8 Twin с два електромотора – по един на предния и на задния мост. Мощността вече е 408 к.с., с които XC40 Recharge ускорява от 0 до 100 км за 4.9 секунди. Изцяло електрическият силов агрегат осигурява безшумно задвижване, като въртящият момент е на разположение на водача във всякакви оборити. Батерията с капацитет 78 кВт/ч позволява електрически пробег до над 400 км и се зарежда лесно и бързо – до 80% от капацитета за около 40 минути на бързозарядна станция.

Volvo XC40 Recharge разполага и с нова инфотейнмънт система, която е разработена съвместно с Google, и сигурява интуитивност и възможности за персонализиция. Освен всички Google услуги и приложения, клиентите ще получават и актуализация по въздуха. Така ще могат да се наслаждават на последна версия софтуер, без да се налага да посещават сервиз.

Volvo се отказва от кожените салони в своите електромобили

Шведският производител на автомобили Volvo обяви, че се отказва да използва естествена кожа за салоните на своите електрически автомоби...

Първото изцяло лектрическо Volvo е и изключително сигурно. С богат набор от системи за активна и пасивна безопоасност, автомобилът вече беше отличен с топ резултат, от най-взискателнaтa агенция за тестове в света - Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS).

Началната цена за XC40 Recharge е 98 800 лева с ДДС и включва за първи път Сервизен пакет за три години, покриващ регулярното сервизно обслужване и нормално износващите се части, като предни и задни дискове, накладки, пера на чистачките. Автомобилът стандартно се предлага с 5 години гаранция и услугата Door to door.

Новата Volvo звезда идва и с промоционални схеми на финансиране, осигурени от „Мото-Пфое Лизинг“, както и с иновативната форма Care, включваща наема на автомобила, зимни гуми, гражданска отговорност, каско, оборотен автомобил и всички елементи, според желанията на клиентите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com