VW разработва 10-степенна DSG трансмисия

45734
VW разработва 10-степенна DSG трансмисия

Vienna Motor Symposium е мястото, където автомобилни производители и доставчици се събират, за да обсъдят теми като нови двигатели, горива, вредни емисии и законови разпоредби. По време на миналогодишното събиране босът на Volkswagen Group, Мартин Винтеркорн, обяви, че неговите инженери работят по 10-степенна DSG трансмисия.

По време на същото събитие, на вече от устата на шефа на тези инженери, Ханс-Якоб Нойсер, идват подробности за 10-степенната скоростна кутия DSG с двоен съединител. Преминаването към тази трансмисия ще се извърши в рамките на програмата за намаление на разхода на гориво с 15% до 2020 г. За това разказа Ханс-Якоб Нойсер пред Autocar. Топ мениджърът обаче не уточнява кога точно ще се извърши смяната.

Най-екстремният VW Golf R 400 ще бъде произвеждан!

В Пекин Volkswagen представи най-екстремния Golf R 400. Голямата новина е, че концепцията ще бъде пусната в ограничено серийно производ...

Новата скоростна кутия ще може да се справя с до 500 Нм въртящ момент. Настоящите 6- и 7-степенни „роботи“ на Volkswagen могат да обработват до 350 и 250 Нм съответно.

На същото събитие бе представен и 2,0-литров 4-цилиндров би-турбо дизел с 240 к.с. Новият двигател за пръв път ще се внедри в следващото поколение на Passat.

Дъщерната компания на VW, Audi, на свой ред също въвежда нов двигател в лицето на 3,0-литров TDI във версии с 218 и 272 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com