X
 
 

"Зелени" активисти разбиха 40 луксозни коли за автосалона във Франкфурт

4055 1
photo of "Зелени" активисти разбиха 40 луксозни коли за автосалона във Франкфурт
Снимка: IAA.de
Активисти от екологичната организация Rocks in the Gearbox повредиха 40 луксозни автомобила от марките Aston Martin, Jaguar, Land Rover. Машините бяха предвидени за показване по време на автомобилния салон във Франкфурт, който отваря врати за посетители на 14 септември

Произшествието се е случило на паркинга на дилърски център в германския град Висбаден. Нападателите са атакували колите с лостове и чукове, като са счупили прозорците им. Щети са нанесени и по каросериите на колите - сериозно са пострадали капаци, покриви и багажници, съобщиха от местната полиция.

Ford също се отказва от големите автосалони

Американската компания Ford стана поредният голям автомобилен производител, който отказва участтие в най-големите автомобилни салони в ...

Малко след това, активистите от няколко екологични организации излязоха с манифест, в който обясниха целите си. Те са категорични, че автосалонът във Франкфурт е пропаганда на транспортната система, която влияе пагубно върху климата на планетата. В своето обръщение еколозите обвиняват организаторите на изложението, че искат да получат огромни приходи, без да обръщат внимание на вредите, които то нанася.

Защитниците на околната среда заявиха, че ще подкрепят протеста, който се организира на 14 септември пред павилиона във Франкфурт, където ще бъдат изложени колите. На свой ред, организаторите на автосалона обявиха, че започват да взимат сериозни мерки, като проверките на влизащите посетители ще отнемат повече време и затова гостите трябва да бъдат търпеливи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители