X
 
 

Младежите от България с принос към климатичните преговори в Мадрид

1383 0
Младежите от България с принос към климатичните преговори в Мадрид
Снимка: прес
По време на Конференцията на младежите (COY), предхождаща 25-тата климатична Конференция на партиите, членки на ООН (COP25), младежи от България се включиха в работата по подобряване на Националните определени приноси, които всяка държава трябва да изработи и проведе в действие, за да следва изпълнението на Парижкото споразумение за намаляване на парниковите газове и повишаване на глобалните температури.

Работата на младежите беше приветствана от Генералният секретар на ООН Антонио Гутиереш и Изпълнителният секретар на Рамковата конвенция за изменението на климата.

Младежите продължиха своето участие в конференцията COP25 като представители на неправителствения сектор и независими наблюдатели. Вчера те се срещнаха с българската делегация в лицето на зам. министъра по Околна среда и водите Атанаска Николова и нейния екип.

За COP26 Националните определени приноси, които всяка държава ще представи трябва да бъдат обновени, по-специфични и амбициозни. Подобряването на НОП е задължително условие за всяка страна от Парижкото споразумение, за да може човечество да овладее промените в климата и да спре негативното си въздействие върху природата и планетата.

В бъдеще българските представители ще работят за включване на младежи в преработването на Националните определени приноси към Парижкото споразумение, привличането на повече млади в активния граждански живот и повече прозрачност и взаимодействие от страна на институциите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално