Дрогираният шофьор от Пловдив е тръгнал да бяга, защото е мислел, че животът му свършва

2511
Дрогираният шофьор от Пловдив е тръгнал да бяга, защото е мислел, че животът му свършва
Снимка: ПЦ на МВР

49-годишният мъж, който сътвори зрелищния екшън в сградата на КАТ - Пловдив, се оказа рецидивист на пътя с над 100 нарушения. Пробата му за дрога е отчела наличие на амфетамини, бил и с отнета шофьорска книжка. От полицията признаха, че по време на инцидента е имало риск между 50 и 60 души, намиращи се в чакалнята за регистрации, да бъдат прегазени, тъй като той е нахлул с висока скорост в помещението. За първи път в историята на КАТ-Пловдив дрогиран шофьор с отнета книжка и изтърпяващ наказание за шофиране в нетрезво състояние успя да регистрира автомобила си. Прокуратурата определи случая като фрапантен.

„Фрапантен е, защото се отнася не за едно престъпление, а за три. Лицето е привлечено по три престъпления - че е шофирало след употреба на амфетамини, че е извършило хулигански действия при управление на МПС и че е попречило орган на власт да изпълни задълженията си”, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев по Нова телевизия.

Драма пред КАТ-Пловдив: Катастрофиралият шофьор бил дрогиран и с над 100 нарушения на пътя

Дрогираният шофьор, катастрофирал пред КАТ-Пловдив, е крещял, че ще сложи край на живота си, по време на ареста му. Това заяви наблюдав...

За обвинението от професионална гледна точка било интересно да разбере какво би подтикнало интелигентен човек с висше образование, със собствен бизнес, да постъпи по този начин. 

„Установихме, че в един момент, когато е бил спрян за проверка, е осъзнал, че животът му, какъвто е бил, приключва. Няма да може да живее по този начин, или с две думи - отива в затвора. Това го е установил”, посочи Илиев.

Тепърва ще се установява дали мъжът има психични отклонения. Адвокатът му вече е входирал искане за назначаване на психиатрична експертиза. „Имаме данни, че по-скоро състоянието му е продиктувано от употребата на амфетамин”, уточни още зам.-районният прокурор. 

Шофьорската му книжка е отнемана много пъти. Последно - през януари тази година. Тогава е била и последната дерегистрация на автомобила му. „Говорим за човек, който от много дълго време системно не спазва правилата за движение по пътищата”, подчерта Илиев.

МВР арестува пиян шофьор в Пловдив, предложил подкуп на полицаите

Шофьор, предложил подкуп на пътни полицаи, е задържан в Шесто РУ в Пловдив, съобщиха от МВР.  След 22:30 ч. в събота екип на сект...

Прокурорът изрази категорично мнение, че по никакъв начин няма прекомерна сила от страна на полицаите, когато е извършен арестът на шофьора. „Благодаря им за професионалната и адекватна реакция”, добави той. Униформеният счупил прозореца на колата, защото шофьорът не е отговарял на разпорежданията, крещял и че ще си сложи край на живота.

Досието на пътя на дрогирания шофьор Илиев определи като „доста пространно” и изискващо време да бъде анализирано. „Доколкото разбрах, става дума за над 60 акта, отделно електронни фишове. Това безспорно ще бъде взето предвид”, каза зам.-районният прокурор.

По трите обвинения извършителят може да получи до пет години лишаване от свобода, глоба и лишаване от правоуправление за пореден път. Мъжът е задържан за 72 часа. В петък прокуратурата ще внесе в съда искане да му бъде наложена най-тежката мярка - задържане под стража.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com