Изкуството на Южна Корея изуми София

20604
Изкуството на Южна Корея изуми София

С впечатляващ традиционен корейски танц с барабани и с уникална изложба бе открит в Националната художествена галерия първия фестивал за съвременно изкуство и култура от Южна Корея - Дома Арт Фест, съобщи БГНЕС.

Живопис, графики, скулптури, танци, музика, кино, кулинария и литература са сред изкуствата, които програмата на програмата на фестивала е отворена за всички, желаещи да се докоснат до съвременното южнокорейско изкуство и култура. Фестивалът ще продължи до 9 юни, в четири основни локации на фестивала: Националния музей на българското изобразително изкуство (НХГ), Националната художествена академия (НХА), Vivacom Art Hall и Фабрика 126.


Героите на Йовков оживяват в етнофестивал

Етническото многообразие на Йовковите герои оживява в уникален етнофестивал. Това е първата по рода си подобна инициатива, чийто дома...


Днес вечерта във Vivacom Art Hall ще бъде открита още една изложба, а любителите на танцовото изкуство ще могат да се насладят на корейски фолклорен танц с шапки от пътуващото семейство Те-Донг Самулнори.

В събота и в неделя във Fabrica 126 малчуганите ще могат да участват в работилници с корейски маски, оригами и хартия, да гледат корейска анимация "Моята приятелка Мери" с дублаж на живо, да играя корейски игри, да се учат на калиграфия или да създадат своя собствена анимация. В рамките на фестивала ще има и кино прожекциите, съпроводени с дискусии на южнокорейски филми, които ще се случват в двора на НХА.

Сред акцентите е изработването на скулптури, вдъхновени от течението в изкуството в Южна Корея Nature Art, поставящо в центъра природата. Четири такива скулптури ще бъдат изработени в рамките на фестивала и после ще бъдат дарени на Столична община като подарък от фондация "Дома Арт" и инсталирани в паркове с цел облагородяване на градската среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com