Остави всичко друго и чети!

18293
Остави всичко друго и чети!

На 12 април България се включва в отбелязването на Деня "Остави всичко друго и чети" (D.E.A.R. Day).

Празникът води името си от английския израз "Drop everything and read" (Остави всичко друго и чети) и предизвиква децата да четат доброволно свободно избрана книга за определено време. Инициативата се свързва с т. нар. устойчиви практики за четене наум, които се използват в училищата в САЩ за насърчаване на четенето сред децата.

Денят "Остави всичко друго и чети" съвпада с рождения ден на Бевърли Клиъри, която тази година празнува своята 97-ма годишнина.

Почитателите на веселите герои на американската писателка, които нямат възможност да присъстват на книжния купон в Столична библиотека на 12 април, са поканени да си организират свой, използвайки специално разработените за празника предложения и материали за печат в сайта "Детски книги", съобщават организаторите на детския празник.

По време на книжния празник ще бъде изтеглена голямата награда в националната кампания "Читателска щафета 3 мини", посветена на книгите на Бевърли Клиъри.

Победителят ще получи като награда електронен четец за книги и пълен комплект произведения на Бевърли Клиъри, издадени на български език от издателство "Милениум". На празника малчугани ще получат своите "щафетнически" значки и ще станат жури на изложба на читателски дневници, рисунки и макети на приказни къщи, дело на ученици от цялата страна. Викторини, състезание по четене и сладки приказки ще допълнят празника за децата, а присъстващите възрастни ще могат да се запознаят с идеи за насърчаване на четенето, разработени от водещи американски учители.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com