Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България срещу Гърция в битка за туристи: Говори бившият министър Зарица Динкова (ВИДЕО)

15 май 2024, 19:30 часа • 11520 прочитания

Какъв летен туристически сезон ни очаква и можем ли да пренасочим сънародниците ни от плажовете в Гърция обратно на Българското Черноморие? На тези въпроси в Студио Actualno отговори бившият министър на туризма Зарица Динкова.

Имаме ли шанс срещу Гърция?

"Нееднократно съм казвала, че хората имат свободата да отиват, където си поискат в рамките на ЕС – това е една от привилегиите. За да избират нашите курорти, за туризма не трябва да се работи сезонно, а политиките да са системни и стратегически", сподели тя. "Имаме своята ниша, своя потенциал да бъдем конкурентни – не само с ниски цени. За да имаме успешен туризъм, трябва да се работи по други политики – за повишаване на качеството на живот, на доходите. Туризмът е една визитна картичка за постиженията на държавата, той трябва да е подкрепен от държавни политики в сферата на инфраструктурата, транспорта, здравеопазването", добави Динкова.

Още: Къде ще почивате това лято: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Тя се похвали и с успехи на програмата за маркетингови дейности в черноморските общини по време на мандата ѝ. Конкретно посочи, че има добри резултати на британския пазар, на централноевропейските и скандинавските пазари. "Трудно връщаме доверието на германския пазар, но се надявам със споразумението за следващата година да имаме повече чартъри", каза бившият министър.

Гледайте още в интервюто: ограбено ли е Министерството на туризма, при положение че вкарва милиарди в икономиката? Какво би казал Илон Мъск, ако можеше да види пътя към Белоградчишките скали? Каква оценка поставя Зарица Динкова на наследника си Евтим Милошев?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес