Стоянка на 90 със "Златен век"

7208
Стоянка на 90 със "Златен век"
Ще я окачи министърът на културата Вежди Рашидов на 2 февруари, когато гранддамата на българския театър навърта юбилейната годишнина

Огърлица „Златен век" засиява на гърдите на голямата актриса Стоянка Мутафова на 90-ия й рожден ден. Ще я окачи министърът на културата Вежди Рашидов на 2 февруари, когато гранддамата на българския театър навърта юбилейната годишнина.

Церемонията е в Сатиричния театър - любимата сцена на Мутафова. Актрисата е сред основателите на трупата и повече от пет десетилетия играе там, предаде КРОСС.

Стоянка Мутафова "играе" Касандра на 90-ия си рожден ден

Стоянка Мутафова "играе" Касандра на 90-ия си рожден ден - почитателите на актрисата могат да я гледат във филма "Езоп" /1970/ на Ранге...

Преди скулпторът-министър да засвидетелства почитания на първата дама на смеха, тя ще весели публиката с коронната си роля като „Госпожа Стихийно бедствие".

В комедията на Алдо Николай актрисата играе главната роля. Нейната героиня Олга танцува степ, чарлстон, сиртаки, валс, командва цялата къща и най-вече дъщеря си Елза, останала стара мома заради нея. В комедията участват още Адриана Андреева и Николай Атанасов-Шуши, който е и режисьор на спектакъла.

След това трупата на театъра е подготвила редица „номера", които държи в тайна, за да изненада юбилярката. Стана ясно само, че неуморимата Стояна ще бъде поздравена от колегите си с музикални изпълнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com