Супер звездата на класическата музика Джошуа Бел идва в България

15717
Супер звездата на класическата музика Джошуа Бел идва в България

Големият американски цигулар Джошуа Бел ще пристигне в България този петък за концерта си в София на 9 февруари 2013 г. Концерът се организира от Класик ФМ радио, „Кантус Фирмус” и Фондация „Америка за България”, като билетите за събитието, включително за генералната репетиция, са напълно разпродадени.

Заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Максим Ешкенази, Бел ще изпълни един от най-хубавите цигулкови концерти – този на Чайковски. В програмата са включени още оркестровите произведения „Испанско капричио“ от Н. Римски-Корсаков, три пиеси от балета „Гаяне“, както и композицията Spirit Rounds от младия американски автор Роджър Пшитулски. Пиесата е посветена на Оркестъра на Класик ФМ радио и е написана специално за концерта на 9 февруари, като самият автор лично ще присъства на премиерното изпълнение.

Американският цигулар Джошуа Бел идва в България през февруари 2013

Суперзвездата на класическата музика и носител на награда „Грами“ Джошуа Бел (цигулка) ще изнесе първия си концерт в Бълг...

В интервю по телефона американският цигулар заяви: „От 14-годишен пътувам по цялото земно кълбо, за да изнасям концерти и винаги съм искал да дойда в България. Сигурен съм, че преживяването ще е много хубаво“. Концертът на Джошуа Бел в страната ни е част от цикъла „Музиката на Америка“, организиран от Класик ФМ радио, „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“.

След концерта в зала „България” Джошуа Бел ще се срещне с най-верните си почитатели и ще раздава автографи във фоайето на залата. Там ще се продават последните албуми на звездата, осигурени от представителството на Sony Classical за България – Вирджиния Рекърдс.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com