10 грешки, които да избягвате, когато си купувате зимни обувки

6771
10 грешки, които да избягвате, когато си купувате зимни обувки
Снимка: iStock/Guliver

С настъпването на зимата трябва да помислите за избора на топли и удобни обувки. Как да се уверите, че избраният вариант е топъл, красив, стилен и подходящ за сезона?

За да носите обувки с удоволствие, да създадете красив образ с тях и в същото време да изпитвате комфорт и уют, трябва да избягвате грешките при избора им.

Най-важните грешки, които жените допускат при избора на зимни обувки

1. Меренето на обувката 

Когато избирате зимни обувки, трябва внимателно да ги разгледате, за да се убедите, че са с най-добро качество. Не забравяйте да пробвате обувките, преди да ги купите, и да се разходите в тях из магазина. Това е единственият начин да изберете перфектните обувки, без да плащате излишни пари, и да се предпазите от настинки.

Една от най-често срещаните грешки е пробването и купуването на обувки сутринта. След нощна почивка краката са по-малки, а вечер, от умора, ходене или седене, краката леко се подуват. Обувките, които са удобни през първата половина на деня, могат да причинят не само дискомфорт вечерта, но и да се превърнат в истински инструмент за мъчение.

Как да си изберете удобни обувки, които ще паснат на краката ви?

2. Прилепнали обувки

Купуването на зимни ботуши и боти е друга доста често срещана грешка. Момичетата си мислят, че с течение на времето обувките ще се износят отвътре и ще станат по-свободни. Но ако това се случи, то няма да стане бързо и ще се чувствате неудобно и студено. Правилното нещо е да изберете модел с един размер по-голям, така че вътре да има слой въздух. Тогава ще е много по-топло и ще можете да носите топъл чорап, ако е необходимо.  

3. Подметката

Когато избираме обувки, първо гледаме външния им вид и едва след това обръщаме внимание на подметката. Зимните обувки не трябва да имат хлъзгави кожени подметки, тъй като това може да доведе до наранявания на заледения тротоар. Идеалната зимна обувка е тази, чиято подметка е с дълбок грайфер. С нея няма да се подхлъзнете дори на лед.

4. Токчето

Високите токчета, разбира се, придават женственост и елегантност на образа; отвън изглеждат красиво, но в реалния живот твърде високото тънко токче през зимата се оказва нестабилно и води до злополучни падания и дори наранявания. Отдайте предпочитание на ботушите и ботите с дебел ток. А ако не искате да минете без токчета, изберете средно дебел, стабилен ток с дълбок грайфер.

5. Защита от влага

Неправилно е да се смята, че всички зимни обувки по дефиниция се считат за водоустойчиви, това не е вярно. За съжаление не всички производители на зимни обувки се грижат за това колко водоустойчиви са техните продукти. В резултат на това се стига до измръзване на краката, настинки и възможни усложнения. Ето защо, когато купувате зимни обувки, се съсредоточете върху естествените материали и висококачествената изработка.

6. Материал

Дебелината на материала е от голямо значение за зимните обувки. Естествената кожа за обувки се обработва по различен начин, затова избирайте ботуши или боти, изработени от груба кожа, която е много по-дебела и следователно по-топла от деликатно изработените образци. Изкуствените аналози на естествената кожа осигуряват по-добра топлоизолация и въздухообмен в обувките. Следователно краката ви няма да се потят в нея и в резултат на това да замръзнат. Така че не бива да пренебрегвате обувките от изкуствена кожа и през зимата.

7. Изолация

Зимните обувки трябва, на първо място, да ни предпазват от студа. Най-добрата изолация е естествената кожа, особено овчата, тъй като въздушният слой между влакната на козината идеално задържа топлината и предпазва краката от намокряне и измръзване, тя е доста устойчива на износване и ще издържи дълго време.

Стелките на обувките трябва да са дебели, за да предпазват краката ви от студа. По-удобно е, ако стелките са сваляеми - така можете да ги извадите и изсушите по всяко време. 

След като сте взели решение за качеството и удобството на зимните обувки, трябва да помислите за това как те съответстват на вашия стил, имидж, както и за правилното им и подходящо съчетаване с дрехите. Когато избирате модели, обърнете внимание на цвета и стила.

Най-добрите модели обувки, които ще направят краката ви по-стройни

8. Обувки в светли цветове

Светлите обувки, които леко покриват глезенната кост, не подхождат на много хора. А още повече за дамите с изваяни фигури. Тази височина на обувките прави краката ви визуално по-пълни и по-къси. Трябва да бъдете внимателни, когато носите много светли и бели обувки на висок ток. Рискувате да изглеждате като Снежанка на детско парти.

9. Грешка при комбинирането

Грубите ботуши и ботите с дантела изглеждат много стилно. Но в същото време те са твърде брутални, за да се носят с деликатни рокли. Зимата е Нова година, което означава време на празници и срещи. Често момичетата носят леки тоалети и рокли с тънки презрамки или дори с голи рамене. Топлите ботуши са абсолютно неподходящи: Зимните обувки, колкото и да са красиви, са уличен, а не празничен вариант.

10. Декор

Обърнете внимание и на декорациите върху обувките. Те изглеждат красиви само през първите няколко дни. Всички декоративни детайли бързо губят вида си, а обувките изглеждат небрежно и могат да развалят и най-обмисления външен вид. Затова е по-добре да се откажете от катарами, закопчалки и особено от кристали; това отдавна не е модерно.

Зимните обувки трябва да предпазват краката от студ, да издържат на ниски температури и контакт с химикали, подметката не трябва да се плъзга по лед и сняг и да пропуска влага. За да могат зимните обувки да издържат повече от един сезон, трябва да се вземат предвид съставът на материалите, стилът и изработката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com