Как да си изберете удобни обувки, които ще паснат на краката ви?

5291
Как да си изберете удобни обувки, които ще паснат на краката ви?
Снимка: iStock/Guliver

Изборът на удобни обувки не е лесен процес, но е важен за здравето на краката. Повечето хора обаче виждат първо визията на обувките (особено представителките на нежния пол), а след това се замислят дали всъщност са им достатъчно удобни. А и в днешно време доста мъже и жени пазаруват онлайн и няма как да премерят обувката, преди да  поръчат. Разбира се, пробата на обувки във физически магазин не е гаранция, че ще изберем удобен чифт, защото често се случва в магазина да си мислим, че нещо ни е удобно, но след първото носене да установим, че това не е така.

Как да си изберете удобна за вас обувка ?

Не пробвайте обувките седнали

Когато пробвате нови обувки, задължително ги разходете в магазина или у дома, ако сте си ги поръчали онлайн. Така ще видите дали са точният размер, дали пръстите ви не опират отпред, или дали не ви стягат отстрани.

Обувките на една жена могат да разкажат много за характера и енергията ѝ

Пробвайте и двете обувки

Когато човек пробва обувки, той обикновено пробва дясната и ако тя е ОК, смята, че всичко е наред. По-добре не рискувайте и пробвайте и двете обувки, защото понякога се случва едната да е удобна, но другата да не е.

Проврете пръст между крака и обувката

Според опитните обущари между върха на палеца на крака и края на обувката трябва да има един пръст разстояние. Друг метод за пробване е да опрете пръстите на краката си напред и да освободите място между петата и края на обувката. Така би трябвало да има достатъчно пространство, за да пъхнете пръста си. Ако мястото е прекалено широко, обувката ви е голяма, ако пък трудно си вкарвате пръста, то имате нужда от по-голям номер.

Измерете дължината на ходилото си

Когато си купувате нови обувки, не гледайте само визията, а и обърнете внимание да са ви достатъчно удобни. Не бива да бъдат нито прекалено големи, нито малки, нито тесни, нито широки. За да си знаете точния номер, най-добре измерете дължината на ходилото ви. Вземете шивашки метър, сложете го на пода и стъпете върху него, като петата трябва да е в началото на метъра и вижте докъде ви стигат пръстите на крака. Измерете и двата си крака, защото обикновено единият е малко по-голям от другия и трябва да се съобразите именно с него.

Купувайте си нови обувки следобед

Ако сте от хората, на които краката им се подуват, особено следобед, то задължително пробвайте нови обувки именно тогава.

Най-добрите модели обувки, които ще направят краката ви по-стройни

Носете чорапи

Пробвайте обувките с чорапи поради две причини – първо, от хигиенична гледна точка и второ, ще видите дали обувката ви е така удобна с чорап, особено ако смятате да не я носите на босо.

Защо постоянно ви се появяват мазоли ?

Всъщност замисляли ли сте се върху това, или по-скоро го приемате като част от живота ви ? Не, не е нормално да имате мазоли постоянно. Ноктите, които растат навътре, мазолите, кокошия трън, изкривяването на пръстите или образуването на големи кокалчета – всичко това може да бъде заради неудобни обувки. Не си мислете, че тези неща за козметични или здравословни проблеми, които се появяват без причина. И не подценявайте неудобните обувки, защото неудобните такива могат да ви създадат редица проблеми като болки в коленете, гърба и глезените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com