3 лесни рецепти за спагети с продукти от хладилника

45722
3 лесни рецепти за спагети с продукти от хладилника
Снимка: iStock/Guliver

Понякога всички идеи какво да сготвим за вечеря или обяд се изчерпват и винаги стигаме до любимите спагети. Не е нужно да имате кой знае какво в хладилника, за да направите перфектните спагети, само с това, което вече сте купили и да не е нужно да ходите до магазина за още продукти.

1. СПАГЕТИ С ЛЮТЕНИЦА И МАЙОНЕЗА – истинският доматен сос за спагети се приготвя бавно и отнема време, което невинаги имате. Тези спагети с лютеница са много подходящи за цялото семейство и са наистина много вкусни.

Необходими продукти: пакет спагети, лютеница, майонеза, сирене и универсална подправка.

5 съвета за по-здравословни пържени картофи

Всички знаем, че трябва да избягваме пържените храни, защото са вредни за организма ни. Първо, могат да предизвикат язва и второ, могат...

Начин да приготвяне: сварявате спагетите с малко олио и сол във водата. Не ги преварявайте, а винаги ги оставяйте малко „ал денте“. Изцедете водата от спагетите и добавете едно малко бурканче лютеница, 2-3 лъжици майонеза, натрошено краве сирене и поръсете с малко универсална подправка. Стават много вкусни и цялото ви семейство ще ги хареса!

2. СПАГЕТИ СЪС СМЕТАНА И ЧЕСЪН – тези спагети са толкова лесни, а вкусът им прилича на такива, които сте си поръчали в някой скъп ресторант. Приготвят се много лесно и е много вероятно вече да имате всички продукти в хладилника си.

 Необходими продукти: пакет спагети, сметана за готвене, чесън, универсална подправка.

Начин да приготвяне: сварявате спагетите с малко олио и сол във водата. Не ги преварявайте, а винаги ги оставяйте малко „ал денте“. Изцедете водата от спагетите и ги оставете настрана. В тиган запържете малко нарязаният на ситно чесън и добавете сметаната, която трябва да поври 2-3 минути. След това залейте спагетите с готовия сос и добавете малко от подправката. Да ви е сладко!

Лесна пица с филии хляб, вместо тесто

Всички знаем, че не е хубаво да изхвърляме храна и е добре да хапваме всичко, което сме купили. Понякога ни се струва, че старият хляб ...

3. СПАГЕТИ СЪС СИРЕНА И КАШКАВАЛ – тук вече наистина можете да ползвате всичко, което имате в хладилника и пак ще стане изключително вкусно!

Необходими продукти: пакет спагети, краве сирене, синьо сирене, кашкавал или каквито и други млечни продукти да имате под ръка.  

Начин да приготвяне: сварявате спагетите с малко олио и сол във водата. Не ги преварявайте, а винаги ги оставяйте малко „ал денте“. Изцедете водата от спагетите и ги оставете настрана. В тиган разтопете всички сирена и кашкавали, които искате да добавите. Ако сосът ви стане много гъст, можете да добавите малко прясно мляко, за да го разредите. След това излейте цялата смес върху спагетите и... да ви е сладко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com