4 начина да спрете да се чувствате отчаяни от любовта

4760
4 начина да спрете да се чувствате отчаяни от любовта
Снимка: Marfa Bogdanovskaya / Pixabay

Нека си признаем, че всички сме били в ситуации, в които сме били дългосрочни самотници или сме търсили партньор за отскок след раздяла. И за съжаление, това е моментът, в който започва да настъпва отчаяние, когато възможностите за запознанства изглеждат ограничени и човек дълго време не намира подходяща половинка. А може дори да настъпи момент, в който не сме в състояние да понасяме самотата и сме понижили стандартите си до степен, в която ще спим близо до всеки, стига да е утешителен. Мнозинството от хората не отделят време да обмислят какво искат в една романтична връзка и вместо това, в състояние на отчаяние, просто избират да бъдат с партньор, за да избягат от самотата и наричат това любов.

Затова ви предлагаме четири начина, които ще ви помогнат да спрете да изпитвате отчаяние от любовта, за да предотвратите ситуации, в които вашата безпомощност и нужда ви водят до там.

4 начина да спрете да се чувствате самотни

1. Отделете малко повече време за себе си

Може би нямате постоянен романтичен интерес в живота си. Но дори и да идва от вас самите, може би все пак разбирате любовта, привързаността или нежността. Отървете се от натиска да се установите. Хората правят грешни избори и изглеждат отчаяни, когато имат силно желание непрекъснато да бъдат в нечия компания.

9 навика, които ви обричат на самота

2. Съсредоточете се върху предимствата на това да сте свободни

Бъдете благодарни за това, което вече имате! Тази черта е безкрайно привлекателна. Въпреки че има положителни страни на това да си във връзка, да си самотен също може да има предимства. Разполагате с повече време, за да се съсредоточите върху цели като разширяване на кариерата си и установяване на удовлетворяваща професия. В крайна сметка познаването на личните ви предпочитания и желания може да ви помогне при избора на най-добрата продължителна връзка.

3. Създаване на нови връзки

Прекарвайте време в работа в мрежа и развиване на нови взаимоотношения. Връзката не е подходяща за вас в момента, ако проблемът ви е, че зависите от други хора за щастието си. Възможността за вълшебно преживяване, която предлагат срещите с нови хора, ще ви накара да се почувствате малко по-освободени от преди. Дори свързването по време на брънч с приятелите ви може да ви помогне да се почувствате по-нормално. Можете да избегнете да мислите за апетита си, като присъствате и получавате подкрепа от тези, които се грижат за вас.

Кои са трите възрасти, когато се чувстваме най-самотни

4. Спрете да се сравнявате с другите

Ако всичките ви приятели са във връзка, е съвсем нормално да се чувствате изоставени или да завиждате, но се опитайте да не се възмущавате. Съществуват стратегии за прекратяване на това поведение и една от тях включва свикване да бъдете сами. Да бъдеш сам за известно време в крайна сметка не е най-лошото нещо на света. Ще бъдете по-щастливи, ако се откажете да се оплаквате и се концентрирате повече върху други елементи от живота си.

Винаги е по-добре и по-полезно да сте сами, отколкото да сте с неподходящ човек, за да избегнете самотата. Концентрирайте се върху това да се научите да обожавате своята компания и да и се наслаждавате и неусетно ще се появи прекрасен човек, който също да обожава вас и вашата компанния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com