5 ефективни сутрешни навика за отслабване

1770
5 ефективни сутрешни навика за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

1. Отварете щорите

Потокът от слънчеви лъчи не е просто мигновено сутрешно събуждане: проучване на Северозападния университет установи, че хората, изложени на умерено ярка светлина сутрин, имат значително по-нисък индекс на телесна маса (ИТМ) от хората, които получават по-голямата част от излагането си на светлина по-късно през деня. Независимо от физическата активност, времето на сън, приема на калории, възрастта или сезона, излагането на сутрешна светлина представлява около 20 процента от ИТМ на индивида. Липсата на слънчева светлина може да десинхронизира вътрешния ви часовник на тялото, да промени метаболизма и да доведе до наддаване на тегло. Само 20 до 30 минути сутрешна светлина са достатъчни, за да повлияят на ИТМ.

2. Изберете правилната чаша

Когато наливате своя ябълков сок, използвайте висока, тънка чаша, за да спестите захар и калории. Проучване на университета Корнел установи, че когато участниците налеят в къса, клекнала чаша, те пият с 25 до 30 процента повече. Изследователите казват, че хората са склонни да се фокусират върху височината на течността, която наливат (а не върху ширината) и следователно смятат, че високите чаши задържат повече течност от широките със същия обем.

Топ 7 на навиците, които са пагубни за косата

3. Включете протеини в закуската

Повечето американци получават само около 10 до 15 грама протеин на закуска, но удвояването на това може да ви помогне да отслабнете. Изследване, представено на среща на обществото за борба със затлъстяването, установи, че жените, които закусват с 30 грама протеин от колбаси и яйца, консумират около 100 калории по-малко на обяд в сравнение с тези, които закусват палачинки с ниско съдържание на протеини. „Протеинът е ключът към ситостта“, каза Хедър Лейди, асистент в катедрата по физиология на храненето и упражненията в Университета на Мисури. „Той активира сигналите на тялото, които ограничават апетита, намаляват желанието за храна и предотвратяват преяждането.“ Ето как можете да замените обикновената закуска с такава с високо съдържание на протеини.

4. Отделете няколко минути за медитация

Няма нужда да пеете в поза лотос. Самото съсредоточаване върху дишането ви за няколко минути сутрин може да помогне да увеличите вниманието си, което води до ден на интелигентен избор на храна. Изследователи от университета Браун разпространиха анкета с 15 въпроса на близо 400 души и измериха телесния им състав. Проучването ги помоли да се съгласят или не с твърдения като „Трудно ми е да остана фокусиран върху това, което се случва в настоящето“. Хората, които са показали ниски нива на внимание по скалата за осъзнаване на вниманието (MAAS), са с 34% по-вероятно да бъдат затлъстели и са имали половин килограм повече мазнини в корема си. Изследователите казват, че хората, които са по-наясно с мислите си, е по-вероятно да забележат негативните емоции, причинени от прекаленото ядене.

Ако сте над 40 години, тези навици ще ви помогнат да се отървете от мазнините в корема

5. Движете се!

Дори ако това е само бърза разходка като част от пътуването ви до работното място, постарайте се да вкарате малко физическа активност преди закуска. В проучване изследователите натъпкаха участниците с обилна закуска, но някои доброволци ядоха храната преди тренировка, докато други я ядоха след тренировка. Тези, които тренират след закуска, наддават на тегло от лошата диета (както и контролна група, която не спортува), но тези, които тренират на гладно, не наддават на тегло. Изследователите казват, че упражненията преди хранене насърчават тялото да изгаря повече мазнини за енергия, вместо да разчита на въглехидрати от храната. Натискането на тренировка в ранните часове също означава, че е по-малко вероятно да бъдете отвлечени от разсейващи текстови съобщения и имейли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com