5 лесни трика да изсветлим тъмната коса

4094
5 лесни трика да изсветлим тъмната коса
Снимка: iStock/Guliver

Слънчевите лъчи през лятото са нещо, което дамите искат да имат в косите си. Някои обаче не са готови да направят по-светли кичури в салон, затова пък можете да прибегнете до някои природни методи, които с постоянство ще ви осигурят изсветляване на кичурите.

Домашни средства за изсветляване на косата

Лимони

Това е начинът да се направите на кичури и да изглеждате все едно косата ви е огряна от слънцето. Нарежете един лимон и с него тръкнете местата, където искате да сте осветени. Може да опитате и така – смесете две супени лъжички лимонов сок с чаша топла вода и нанесете на косата като маска. След това отидете да изпиете коктейл на слънце и оставете лимонът и слънцето да си свържат работата. Но не пропускайте след това си направите хидратираща маска, например с кокосово масло.

Каква е връзката между дефицита на витамин Д и косопада?

Чай от лайка

Това е чудесен начин да придадете златни отпечатъци на тъмната коса. Това е един то най-нежните, но и ефикасни начини да се сдобиете с по-светли кичури. Напълнете купа с вряла вода, а след това потопете няколко пакетчета чай в нея. Оставете за 10 минути и след това ги извадете. Когато водата се охлади, то измийте косата си с него. Преспете така и на следващия ден изплакнете и повторете отново процедурата. Също така, ако сте с боядисана коса, не се притеснявайте. Лайката е напълно щадяща, а и може да бъде от полза и при пърхот.

Канела

Това е един доста щадящ начин да промените цвета на косата си, ако имате някакви притеснения, кака ще се справите. Промяната е напълно деликатна. Чаена лъжичка канела и малко вода са напълно достатъчни, за да се получи каша. На влажна коса нанесете любимия си балсам и веднага след него приложете и канелата. Балсамът помага за по-ефикасното действие. Увийте косата с шапка за баня и останете така за поне 6 часа, а най-добре е да преспите по този начин.

5 златни правила за по-бърз растеж на косата

Сода

Тя може да бъде прекалено агресивна за миенето на коса, но върши чудесна работа като изсветлител. Смесете 1 чаена лъжичка сода с вода и я използвайте за изплакване на косата поне веднъж месечно – след шампоана и преди балсама. Содата е алкална съставка, която повдига кутикулите и защитава цвета. Не я използвайте повече от веднъж месечно, защото действа на принципа на боядисването.

Водка

Тя може да се използва не само за коктейли. Този номер се използва и от моделите. За целта смесете една част водка с две части газирана вода и напълнете в бутилка със спрей. Пръснете косата, където искате да бъде по-светла, и излезте на слънце. Освен леки отблясъци, алкохолът ще придаде и леки пигменти на косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com