5 начина за справяне с депресия, безпокойство и стрес

11512
5 начина за справяне с депресия, безпокойство и стрес
Снимка: Unsplash

Ето пет доказано работещи метода за справяне с депресивните състояния и тревожните мисли: 

1. Вдишайте дълбоко

7 причини, поради които постоянно сте гладни

Причина # 1: дехидратация Дехидратацията често се маскира като глад. Объркването възниква в хипоталамуса, частта от мозъка, която регу...

Когато сме съкрушени и депресирани, първото нещо, което правим, е да спрем да дишаме. Е, не буквално спиране на дишането, защото тогава щяхме да умрем. Но ние несъзнателно задържаме дъха си поради повишеното напрежение в мускулите, използвани за дишане. Това може да влоши чувството на съкрушение, което да доведе до по-дълбоки симптоми на депресия. Когато се чувствате съкрушени, стресирани, тревожни и депресирани, не забравяйте да дишате. Дълбоко вдишване в корема за 3 секунди и излизане за 3 секунди. Поставете ръката си върху корема, за да усетите как се пълни с въздух. Правете това отново и отново, докато не се почувствате малко по-спокойни. Повторете през целия ден, ако е необходимо. Здравословни механизми за справяне като този ще ви помогнат много.

2. Отидете на разходка

Ако се чувствате депресирани, отделете малко време за разходка. Работата при ходенето е, че убива три птици с един камък. Ходенето насърчава дълбокото дишане, което бързо намалява стреса и безпокойството. Освен това по някаква причина движението на ходенето насърчава по-ясното мислене. Ритъмът на крачката и увеличеният прием на кислород могат да направят нещо, което е изключително поразително и стресиращо само 20 минути по-рано, много по-лесно за управление. Освен това, допаминът, който тялото ви създава с движението, помага да се облекчат симптомите на депресия незабавно. Така че, излезте навън ако имате работа с депресия, стрес и тревожност.

3. Определете какво причинява съкрушението и безпокойството

Една от причините да изпаднете в депресия, когато се чувствате съкрушени, е, че не разбирате какво конкретно ви обзема. Моя клиентка беше толкова съкрушена от живота си, че нямаше енергия да свърши нещо, много крещеше на децата си и едва издържаше да бъде около съпруга си. Тя прецени, че просто е твърде стресирана от ежедневния си живот и дойде при мен, за да й помогне да се организира по-добре. Поговорихме малко и дойдох да разбера, че имат 3 нови кучета в къщата. Три нови кучета! И, познахте, те причиняваха преобладаването и стреса, а не нейната липса на организация. След като разбрахме причината, успяхме да намерим решение.

Отглеждайте тази билка у дома и ще се отървете от стреса

Босилекът е една от най-широко разпространените билки по света. Почти не съществува италианско ястие, в което да липсва подправката. Тя...

4. Споделете стреса си

Споделянето на стреса и тъгата и депресията с друг човек е ключова част от справянето с него. Казват, че това, което се пази в главата, е 4 пъти по-интензивно от това, което се говори. Ако споделяте, че се чувствате депресирани, може да научите нещо, което ще ви помогне да се справите. Всички имаме неща, които работят за нас и споделянето им с другите може да бъде много полезно. Ако имате някой, с когото можете да говорите за тревогите си, то абсолютно го направете. Било терапевт, приятел или партньор, оставете тези тревожни мисли извън главата ви и в света. Оттам нататък вашите мисли имат намалена сила и са по-лесни за справяне. Това е един от най-добрите начини за преодоляване на депресията.

5. Посетете психолог

Въпреки че може би си мислите, че вашият стрес е причината за вашата депресия, може да е, че вашата депресия е причината за вашия стрес. За мнозина, които се борят с депресията, идеята да направят каквото и да било може да бъде толкова плашеща, че просто не предприемат нищо.  Ако сте се опитали да преодолеете депресията, тревожността и стреса, като правите нещата по-горе, но те не работят и се чудите дали наистина сте депресирани, тогава е важно да посетите незабавно специалист. Може да е ключът към всичко това.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com