5 нюанса за спалня, които развалят настроението ви и ви пречат да заспите

3288
5 нюанса за спалня, които развалят настроението ви и ви пречат да заспите
Снимка: iStock/Guliver

Спалнята е място за спокойствие, уют и комфорт. Това е мястото, където искате да се върнете, за да се отпуснете след тежък работен ден и да се наспите добре. Някои грешки в дизайна на тази стая, обаче, наистина могат да попречат на релаксацията. Дизайнерите обръщат специално внимание на цветния компонент на спалнята.

Някои нюанси, например яркото червено, досадно влияят на човешката психика. Експертите идентифицират още пет нюанса, които е най-добре да се избягват при декорирането на стая за почивка.

Лилаво

Най-противоречивият нюанс за интериора. Той е доста сложен и е подходящ само за хора със стабилна психика. Този цвят е изграден върху комбинация от червено и синьо. Първото е досадно, а второто, напротив, успокоява. Именно в това се изразява негативният му ефект. В лилавата спалня е по-трудно да заспите и когато се събудите, може да сте в лошо настроение.

Предлага се този нюанс да се замени със синя палитра. Разредените и приглушени нюанси ще имат положително въздействие върху качеството на съня.

Чисто бяло

Възприемането на този цвят силно зависи от осветлението. В тъмните стаи изглежда безжизнено. Напълно снежнобял интериор може да изглежда студен, депресиращ и неудобен.

Експертите съветват да изберете бяло с топъл подтон, като слонова кост или мляко. Добро решение ще бъде комбинация с неутрални цветове като сиво и бежово.

Светло жълто

Жълтото се свързва със слънцето, така че може да се използва в помещения с недостатъчна естествена светлина. В спалнята този цвят изглежда противоречив. Чистото и ярко жълто дразни психиката и пречи на съня. Препоръчително е да го разреждате с неутрални тонове и допълнителни детайли.

Препоръчва се да изберете сложни тонове с потъмняващ ефект, които ще изглеждат по-елегантни и ще насърчат релаксацията. В спалнята ефектът на запрашаване също изглежда добре, тоест добавяне на сиво към основния цвят. Вместо жълто можете да изберете горчица, сьомга или охра.

Наситено черно

Спалня в черно ще създаде мрачно и депресиращо настроение, ще провокира стрес и чувство на депресия. Освен това се изисква подходящо осветление, в противен случай дълбоките черни тонове могат да се превърнат в траур.

На помощ ще дойдат по-сложни цветове от тъмната палитра - например сиво или кафяво. Най-добре е да комбинирате тъмните тонове със светли.

Ярко бордо

Той е по-спокоен от червения, но също така не е подходящ за спалня. В тази стая бургундският цвят ще изглежда задушно и тежко.

Дизайнерите препоръчват да изберете бургундски нюанс, който има повече кафяви нюанси. Изглежда по-малко ярък и по-изтънчен. Трябва да обърнете внимание и на светлите пастелни нюанси на корали и сьомга

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно