6 необичайни употреби на яйчените черупки вкъщи

10845
6 необичайни употреби на яйчените черупки вкъщи
Снимка: Steve Buissinne / Pixabay

Яйцата, когато се консумират с мярка, са полезни за цялото ни тяло. Днешните може да се окажат, че са много по-хранителни от произвежданите преди 30 години, поради фактът, че птиците се хранят с различни суперхрани. Днес, яйцата съдържат 20% мазнини и 70% витамин Д. Черупките им също са полезни и в следващите редове ще посочим защо.

Почистете къщата

Трик, с който бързо да обелиш сварените яйца

С помоща на малък трик варените яйца се белят лесно. Така можете да се насладите на перфектното варено яйце, което върху едно хубаво па...

Фино смлените черупки от яйца ще ви помогнат да почистите цялата къща. Ако ги смесите с малко течен сапун, ще почистите с лекота банята. Със сместа можете да изчистите тигани, тенджери и термоси.

Отпушете канала

Смлените черупки ги поставете на решетката на кухненската мивка. Те няма да позволят на едрите остатъци от храна да навлязат в канала. Също така, когато водата ги натроши още, ще почистят и самия канал, както и тръбите.

Почистете и подмладете кожата на лицето си

Черупките са натурален начин да подобрите кожата на лицето си, вместо да купувате козметика за това. С тях можете да си направите чудесна домашна маска. Сложете натрошени черупки в ябълков оцет за няколко дена. Течността може да се използва за раздразнена кожа и да предотврати появата на възпаления.

За здрави кости

Това са най-добрият източник на калций. Особено полезни са яйцата от екологично свободни птици, но не трябва да подценявате способността и на кокошите.

Стана ясно защо Йорданка Христова хапва черупки от яйца

Йорданка Христова е известна естрадна певица, която има много почитатели сред нас. За нея знаем, че тя е любител на народната медицина ...

Това е доказало от изследвания в Унгария в продължение на 10 години. Според проучването, добавянето на яйчените черупки към храните на децата до 1 година помага за предпазване от рахит и анемия, както и подобряването на тези състояния. Преди обаче да предприемете каквото и да е действие – то се консултирайте с лекар.

Яйчените черупки са богати на магнезий, фосфор, сяра и други полезни елементи. Съдържат и аминокиселини. Затова и в народната медицина се препоръчват да директна консумация. Помагат за стомашни киселини и остеопороза. Не се консумират сварени, а напълно сурови, като се почистят добре.

Все по-популярно става и добавено на брашно от яйчени черупки към различни смутита. На Запад дори този прах се продава вече 40 години. Хубаво е преди консумация да се консултирате с лекар, тъй като прекаляването с калция ще навреди на сърцето.

За брадавици

Вземете черупките от 2 сурови яйца, натрошете ги и сложете в тава и на фурна на 250 градуса за 30 минути. Като се охладят, стрийте ги на прах и ги нанесете на брадавицата, като сложите памук и лепенка. Сменяйте компреса на 2-3 часа и ще се отървете от брадавиците, според народната медицина.

5 интересни предложения какво да правите с черупките на яйцата

Няма човек, който да не е запознат с ползата от консумацията на яйца за здравето и фигурата, както и със съдържащите се в тях полезни в...

За торене

Можете да приготвите различни видове тор със стрити яйчени черупки. Те са полезни за бърз растеж, както и за предпазване на растенията от болести, а от вредители. Ако ги натрошите на едро ще предпазите градината си от охлюви. Когато ги добавите към различни торове, те ще направят растенията ви по-силни и обогатени с калций.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com