Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 тайни техники, които ще превърнат шумния ви съсед в послушно зайче

29 май 2024, 21:44 часа

Не всеки има късмета да живее в къща с прилични съседи. Някои се оплакват, че хората, живеещи в близките апартаменти, нарушават закона за тишина и се държат грубо. Ето как да въздадем справедливост за всеки човек, който съсипва живота на съседите си, но мирно.

1. Говорете с човека, който ви притеснява

Ако ви притеснява ужасен съсед, не е нужно да предприемате драстични мерки веднага. Трябва да започнете да разрешавате спора с него с диалог. Възможно е човекът да разбере, че ви създава неудобство и да спре да го прави. Почукайте на вратата на съседа си и му обяснете спокойно какво не ви харесва. Някои хора дори не подозират, че техните действия пречат на живота на другите.

8 съвета какво да правим при тормоз от съседи

2. Предупредете съседа си, ако спокойният разговор не помогне.

Ако ситуацията не се е променила след последния диалог, отидете отново при човека. Заплашете, че ако този път не спре да нарушава спокойствието ви, тогава ще се оплачете на всички възможни органи и ще предприемете по-радикални от правна гледна точка стъпки.

3. Ако вашият съсед все още нарушава тишината, извикайте полицията

Ако съседите отгоре, отдолу или на стълбището пускат силна музика и вдигат много шум след 23:00 часа, тогава трябва да действате в законовата рамка. Това трябва да се прави всеки път, когато човек нарушитава тишината.

Имате шумни съседи? Лесно можете да се справите с проблема

4. Записвайте нарушенията на съседите на камери във входа и пишете сигнали в полицията

Много модерни жилищни комплекси имат система за видеонаблюдение - буквално всеки метър от входа е натъпкан с камери. Освен това жителите имат достъп до тях. Възползвайте се от това. Записвайте нарушенията и напишете оплакване в полицията за всяка шега на вашите буйни съседи.

5. Публикувайте съобщения във входа, осъждащи действията на нарушителя, или пишете за това в чата

Ефективен начин да дисциплинирате съсед в къщата е да го засрамите пред другите жители. Ако мъж или жена многократно са нарушили правилата за поведение, тогава напишете обява и я разлепете на целия вход.

Шестият лайфхак за това как да успокоите буен съсед е да се подиграете с действията му в домашния чат. Ако засрамите човек, той ще започне да се държи по-спокойно. Когато говорите с буен съсед, важно е да можете да го поставите на мястото му.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес