7 части на тялото, които издават възрастта ни

3534
7 части на тялото, които издават възрастта ни
Снимка: Thinkstock/Guliver

Остаряването е неизбежно, но лесно можете да скриете десетилетие от очите на другите. Трябва да се борите не само с бръчките по лицето си, защото те не са единствените, които издават възрастта ви. Има още 7 предатели, за които жените обикновено забравят и когато забележим промените, свързани с възрастта по тези места, е твърде късно да се борим с тях.

Днес ще ви разкрием кои са тези 7 подли части от тялото, които издават възрастта ни , както и как да се погрижите правилно за тях, за да удължите вашата красота и младост.

Вижте какво става с тялото ни, когато СПРЕМ цигарите

Спирането на цигарите е мисия, с които много хора не могат да се справят. Понякога те имат нужда от допълнителна мотивация като това да...

1. Ушни миди

Увисналите и отпуснати ушни миди са основният индикатор, че отдавна сте преминали 40-те… Така че трябва да започнете да действате още при първите промени, свързани с възрастта, а именно: забележима загуба на еластичност на кожата и малки бръчки близо до ушната мида. Затова не забравяйте да нанасяте ежедневния си крем и върху ушите.

А ако проблемът вече е видим, използвайте емулсии с хиалуронова киселина. И носете твърде тежки масивни обеци само за специални поводи. Красотата все още е по-важна от сляпото следване на модата.

2. Шия

С възрастта на шията се появяват бръчки и кожата се отпуска. Така наречените “годишни пръстени” могат не само да разкажат много за вашата година на раждане, но и да добавят няколко години в повече. Мускулите на врата отслабват, кожата губи своята еластичност – изтънява и изсъхва поради недостиг на колаген. Така че от 20-годишна възраст не забравяйте да правите хидратиращи и стягащи маски за врата.

Какво се случва с тялото, ако 30 дни не пием алкохол

Изпиването на няколко чашки по време на празник, чаша вино на вечеря или няколко бири след работа с приятели - какво лошо има в това? Е...

Правете и специални упражнения. И не забравяйте да включите в менюто си храни като броколи, заек и пиле, сьомга, моркови, фурми и тиквени семки.

3. Гърди

Стегнати и красиви гърди – 50% от успеха на една жена. Но с възрастта те губят формата си, а зоната на деколтето се покрива с куп бръчки, които изглеждат стряскащо и непривлекателни. Състоянието на гърдите пряко зависи не само от възрастта и хормоналните нива, но и от физическото състояние на организма като цяло.

Ако се занимавате със спорт и поддържате тялото си в добра форма, тогава ще имате естетически проблеми с деколтето и бюст много по-късно. Гърдите не бива да се “напомпват”, но може да стегнете мускулите, които ги поддържат и така нещата ще изглеждат много по-добре.

Освен това не забравяйте за козметичните процедури – тук са от значение същите съвети, както при грижата за кожата на врата и лицето.

Болката в тялото отразява проблемите в живота ни

Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания и чувства се проявяват във вид на физическо заболяване. Ето какво издават болките в ...

4. Лакти

Казват, че лактите са частта от тялото, която всяка жена трябва да скрие. И не напразно, защото именно за тях най-често забравяме, когато се грижим за себе си. А те са истински предатели. Ако не искате гънките върху тях да разкриват директно ЕГН-то ви, редовно правете скраб на лактите си и ги овлажнявайте с крем. А маските на основата на колаген са просто задължителни за тях.

5. Ръце

Ръцете винаги стареят по-бързо от лицето. Почистването, честото миене на ръцете, излагането на студ и слънце изсушават деликатната кожа там. С възрастта остарява само кожата на ръцете, но подкожната тъкан също става по-тънка. Следователно релефният модел на големите кръвоносни съдове излиза на повърхността.

Можете да използвате салонни процедури с инжектиране на различни средства, или можете да намажете ръцете си с мазен крем през нощта и да използвате крем на основата на хиалуронова киселина след всяко измиване.

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас. Ако има кой да го разчете правилно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...

6. Разширени вени

В допълнение към факта, че разширените вени са доста сериозно заболяване, то има и много неестетично проявление. Ето защо, веднага щом забележите първите вени тип “паяжина”, не отлагайте посещението си при флеболога. И не забравяйте за превантивните мерки – специални охлаждащи кремове против подпухналост и застой на кръв ще ви помогнат.

7. Колене

С възрастта коленете променят формата си – законите на времето са неумолими. По тях се появяват кожни гънки и мастни отлагания.

Ако вече сте забелязали по себе си тези проблеми, не се отчайвайте. Локалният антицелулитен масаж, вакуум масаж или курс мезотерапия ще помогнат. За профилактика ходете много, спортувайте и не забравяйте да нанасяте допълнителен слой подхранващ крем на коленете си.

19 неща, които мъжете не знаят за женското тяло

... а би трябвало! Женското тяло има много особености, които могат да изненадат всеки мъж, ако преди това добре не се е запознал с тях....

Погрижете се цялостно за себе си, не само за лицето или отделните части на тялото, и внимавайте за диетата си – така младостта ви ще е гарантирана много години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...