Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 части на тялото, които издават възрастта ни

17 декември 2020, 10:28 часа

Остаряването е неизбежно, но лесно можете да скриете десетилетие от очите на другите. Трябва да се борите не само с бръчките по лицето си, защото те не са единствените, които издават възрастта ви. Има още 7 предатели, за които жените обикновено забравят и когато забележим промените, свързани с възрастта по тези места, е твърде късно да се борим с тях.

Днес ще ви разкрием кои са тези 7 подли части от тялото, които издават възрастта ни , както и как да се погрижите правилно за тях, за да удължите вашата красота и младост.

1. Ушни миди

Увисналите и отпуснати ушни миди са основният индикатор, че отдавна сте преминали 40-те… Така че трябва да започнете да действате още при първите промени, свързани с възрастта, а именно: забележима загуба на еластичност на кожата и малки бръчки близо до ушната мида. Затова не забравяйте да нанасяте ежедневния си крем и върху ушите.

А ако проблемът вече е видим, използвайте емулсии с хиалуронова киселина. И носете твърде тежки масивни обеци само за специални поводи. Красотата все още е по-важна от сляпото следване на модата.

2. Шия

С възрастта на шията се появяват бръчки и кожата се отпуска. Така наречените “годишни пръстени” могат не само да разкажат много за вашата година на раждане, но и да добавят няколко години в повече. Мускулите на врата отслабват, кожата губи своята еластичност – изтънява и изсъхва поради недостиг на колаген. Така че от 20-годишна възраст не забравяйте да правите хидратиращи и стягащи маски за врата.

Правете и специални упражнения. И не забравяйте да включите в менюто си храни като броколи, заек и пиле, сьомга, моркови, фурми и тиквени семки.

3. Гърди

Стегнати и красиви гърди – 50% от успеха на една жена. Но с възрастта те губят формата си, а зоната на деколтето се покрива с куп бръчки, които изглеждат стряскащо и непривлекателни. Състоянието на гърдите пряко зависи не само от възрастта и хормоналните нива, но и от физическото състояние на организма като цяло.

Ако се занимавате със спорт и поддържате тялото си в добра форма, тогава ще имате естетически проблеми с деколтето и бюст много по-късно. Гърдите не бива да се “напомпват”, но може да стегнете мускулите, които ги поддържат и така нещата ще изглеждат много по-добре.

Освен това не забравяйте за козметичните процедури – тук са от значение същите съвети, както при грижата за кожата на врата и лицето.

4. Лакти

Казват, че лактите са частта от тялото, която всяка жена трябва да скрие. И не напразно, защото именно за тях най-често забравяме, когато се грижим за себе си. А те са истински предатели. Ако не искате гънките върху тях да разкриват директно ЕГН-то ви, редовно правете скраб на лактите си и ги овлажнявайте с крем. А маските на основата на колаген са просто задължителни за тях.

5. Ръце

Ръцете винаги стареят по-бързо от лицето. Почистването, честото миене на ръцете, излагането на студ и слънце изсушават деликатната кожа там. С възрастта остарява само кожата на ръцете, но подкожната тъкан също става по-тънка. Следователно релефният модел на големите кръвоносни съдове излиза на повърхността.

Можете да използвате салонни процедури с инжектиране на различни средства, или можете да намажете ръцете си с мазен крем през нощта и да използвате крем на основата на хиалуронова киселина след всяко измиване.

6. Разширени вени

В допълнение към факта, че разширените вени са доста сериозно заболяване, то има и много неестетично проявление. Ето защо, веднага щом забележите първите вени тип “паяжина”, не отлагайте посещението си при флеболога. И не забравяйте за превантивните мерки – специални охлаждащи кремове против подпухналост и застой на кръв ще ви помогнат.

7. Колене

С възрастта коленете променят формата си – законите на времето са неумолими. По тях се появяват кожни гънки и мастни отлагания.

Ако вече сте забелязали по себе си тези проблеми, не се отчайвайте. Локалният антицелулитен масаж, вакуум масаж или курс мезотерапия ще помогнат. За профилактика ходете много, спортувайте и не забравяйте да нанасяте допълнителен слой подхранващ крем на коленете си.

Погрижете се цялостно за себе си, не само за лицето или отделните части на тялото, и внимавайте за диетата си – така младостта ви ще е гарантирана много години.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес