7 начина, които ще ви помогнат да намерите нови приятели

4048
7 начина, които ще ви помогнат да намерите нови приятели
Снимка: iStock/Guliver

Няколко лесни съвета, за да успеете да създадете добри приятелски взаимоотношения:

1. НАУЧЕТЕ СЕ ДА РАЗПОЗНАВАТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ

Всеки ден пропускаме шансове да се сприятелим с някого. Имайте смелостта да правите малки стъпки, когато се появят възможности. Вместо да се насилвате да разговаряте с любезния си съсед, поканете го на чаша кафе и го опознайте. Вместо да си тръгвате от парти, без да вземете номера на красивото момиче, с което говорите цяла вечер, попитайте я и добавете във Facebook, за да я поканите на среща някой път. Ще се изненадате колко много потенциални приятели вече има във вашето обкръжение.

Тези зодии никога не предават приятелите си

2. СЛЕДВАЙТЕ ИНТЕРЕСИТЕ СИ

Присъединяването към група, клуб или клас е ефективен начин да се запознаете с хора. Обединяването в екип за обща дейност, проект или цел е преживяване, което може да насърчи сближаването и по-близки взаимоотношения. Навярно помните, че когато сте били малки, именно игрите по улицата и в училище са ви създавали приятели. Стремете се към предизвикателство или умение, което ви вълнува, защото тогава ще се забавлявате добре и ще се чувствате по-спокойни да завържете разговор.

3. ПОЗВОЛЕТЕ СИ ДА БЪДЕТЕ УЯЗВИМИ

Може да е страшно да се опитвате да намерите приятели. Какво ще стане, ако свалкатави бъде отхвърлена? Необходимо е в известна степен да сте уязвими, когато се опитвате да завържете приятелство. Казано по-просто, ако се държите настрана и не сваляте бариерите си, това няма да ви помогне. Споделянето на по-лични истории или планове на човека отсреща е лесен начин, който ще ви помогне за изграждането на близост и доверие.

Защо имаме нужда от приятели?

4. ИЗПОЛЗВАЙТЕ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ - НО НЕ САМО

Социалните медии могат да бъдат изключително полезни за създаване на приятелства в зряла възраст. Има най-различни приложения, които могат да бъдат добра отправна точка, както и платформи, в които можете да се запишете за местни дейности и събития. Но знайте, че социалните медии не заместват личните контакти. Колкото повече разчитаме на приложенията, толкова по-малко практика имаме в разговорите и преживяванията, които наистина ни позволяват да създаваме близки приятелства, за разлика от повърхностните връзки.

5. ЗАПИШЕТЕ СЕ НА ИЗВЪНКЛАСНА ДЕЙНОСТ

Проучване разкрива, че когато се запишете на танци, пеене или дори клуб по дебати, това има "ефект на ледоразбивач", като помага на непознати да се сближат и опознаят. Открийте това, което ви е приятно и го правете с приятели.

Зодиите, които нямат приятели

6. НЕ ОКАЗВАЙТЕ ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМ НАТИСК ВЪРХУ ХОРАТА

С напредването на възрастта приятелствата ни неизбежно се променят. Според проучване от 2016 г. пикът на броя на приятелствата ни е на 25-годишна възраст. Когато се опитвате да намерите приятели като възрастен, психолози съветват да не сте прекалено настоятелни или притискащи върху новите връзки, които създавате и да не очаквате прекалено много от един човек.

7. ЗАДАВАЙТЕ ВЪПРОСИ И СЛУШАЙТЕ

Един прост съвет е да задавате тактични и разследващи въпроси и да слушате активно! Това не означава, че трябва да разпитвате хората като детективи, но проявяването на истински интерес към даден човек и внимателното изслушването на отговорите му, може да ви помогне да осъществите по-значими и здрави връзки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com