Защо имаме нужда от приятели?

10853
Защо имаме нужда от приятели?
Снимка: iStock

Приятелите ни дават усещане за стабилност и спокойствие, някой, с който можем да поемаме рискове. Трябва да ценим приятелите, с тях можем да бъдем себе си.

Случва се приятеля да се превърне в опора на живота ни,  да ни покровителства.

Способността да се доверяваме и да бъдем истински разбрани и приети са основните критерии за близко приятелство.

Близък приятел не съди, не оценява, съветите му като цяло са по-малко пристрастни и лични. Неговата искреност може да ни нарани, но не и да ни обиди.

Понякога, чрез приятелството, ние несъзнателно се опитваме да смекчим страданието си, причинено от вина.

Всеки от нас трябва да има приятели. Може би някога сте се питали защо са необходими приятели, но не сте могли да отговорите на въпроса си.

По-долу разглеждаме седем причини приятелите да са добри. Дори и да сте женен, не бива да забравяте за приятелите.

5 знака, които издават, че вашите приятели ви използват

Да намериш истински приятел, е голямо щастие. Но много често се оказва, че сме заобиколени от егоисти и използвачи, а ние самите дори н...

1. Забавление

Една от най-големите причини да имаме нужда от приятели е забавлението. В крайна сметка само с приятели можете да се забавлявате и да се развеселите. Знаете ли, че забавлението е полезно за психичното ни здраве? Не можеш да се забавляваш сам, нали? Нека си го кажем, наистина имаме нужда от приятели.

2. Да си бъбрите

Не ми казвай, че не обичаш да клюкарстваш с приятелката си. Не е необходимо да обсъждате други приятели или роднини, можете да говорите за известни личности, за дрехи, начин на живот и т. н. Не забравяйте, че не можете да обсъждате мъката и тайните на някой друг, защото можете да обидите другия човек.

3. Подкрепа

Вредно е да имате прекалено много приятели, ето защо!

Добрият приятел винаги е до вас в трудни моменти. Но се оказва, че да имате прекалено много приятели, е вредно за психическото ви здрав...

Може би подкрепата е една от най-важните причини защо имаме нужда от приятели. Всички имаме проблеми и периоди, когато се чувстваме зле. Много е трудно да преминеш през скръбта сам, без подкрепата и съветите на приятели. Не забравяйте, че вашите приятели не само трябва да ви подкрепят, но и вие трябва да ги подкрепяте. Ако е възможно, помогнете на приятелите си, те определено ще оценят усилията ви.

4. Съвети

Приятелите винаги могат да дадат полезни съвети. Разбира се, не винаги си струва да правите това, което ви съветват. Не забравяйте да се вслушате в тяхното мнение, но направете това, което сърцето ви казва.

5. Приятелка

Съгласете се, хубаво е да си нечия приятелка, нали? Приятелството трябва да е взаимно. Подкрепете приятелите си, бъдете готови да им помогнете. Дори и да знаете, че вашият приятел няма да може да ви помогне по начина, по който вие помагате на нея, не се колебайте и й помогнете.

Приятели или влюбени – ето как да разберем

Често отношенията между двата пола са някак неясни. Дали сте само приятели, или той те харесва, или ти го харесваш, нещо все остава нед...

6. Компания

Хората не могат да живеят без комуникация. А за да общувате, ви трябва компания. Само си помислете колко скучно е да живееш без приятели! Все пак парти без приятели не е парти, нали? Така че, ако нямате приятели, не забравяйте да се сприятелите с някого.

7. Имате с кого да говорите

Когато имате приятели, имате с кого да споделите проблемите си или просто да говорите с някого, да се оплаквате. Много е трудно да си сам. С най-добрия си приятел можете да говорите за всичко: за лични проблеми, за гаджето си или просто за планове за бъдещето.

Истинските приятели са неразделна част от живота ни. Само си представете, че сте имали скръб и дори нямате с кого да споделите. Затова ценете приятелите си и им покажете, че са много важни за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com