Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

15 юни 2024, 22:11 часа

Мъдростта и опитът на поколенията, натрупани в продължение на векове, са породили много суеверия и знаци относно размяната на лични вещи.

Кои 7 неща са опасни за заемане?

1. Сол

Солта, един на пръв поглед обикновен продукт, в народните вярвания е надарена с огромна енергийна сила. Смята се, че заемането на сол може да лиши човек от късмет, да привлече болест и загуба на любов. Мистици, екстрасенси и гадатели често използват сол в своите ритуали и предупреждават за нейните магически свойства.

7 неща, които не трябва да давате назаем, дори на близки хора

2. Съдове

Съдовете, използвани в дома, акумулират енергията на семейството. Даването на прибори за хранене на друг човек може да означава прехвърляне на част от вашата енергия. Смята се, че това може да доведе до загуба на здраве и нови проблеми. Особено важно е да избягвате да използвате съдове с драскотини и пукнатини, тъй като те привличат негативност и могат да символизират счупен живот.

3. Дрехи

Въпреки че споделянето на дрехи с приятели и семейство може да изглежда безобидно, то може да има отрицателни последици. Дрехите, особено обувките, акумулират енергията на собственика си. Дрехите, взети назаем, могат да предават отрицателна енергия, което е особено опасно в случай на обувки, които влизат в контакт със земята и поглъщат повече отрицателна енергия. Ако все пак искате да размените дрехи, по-добре е да направите символична „покупка“, за да се предпазите.

Вещи назаем, които не бива да давате никога

4. Аксесоари и бижута

Бижутата, особено тези, които изпълняват защитни функции, също не трябва да се дават назаем. Те абсорбират енергията на собственика и, предавайки се на друг човек, могат да отдадат цялата натрупана негативност. Това се отнася особено за бижутата, изработени от метали като сребро, злато и платина, както и за скъпоценни камъни. Освен това, загубата на взето назаем бижу може да причини финансови и емоционални неудобства.

5. Метла или четка за почистване

Метлата, според народните вярвания, е магнит за нещастие. Не трябва да се дава назаем, тъй като почиства къщата от негативност. Подарявайки метла, рискувате да лишите дома си от защита и да привлечете финансови проблеми, сблъсъци на работа и тъмна ивица в живота. В древни времена са вярвали, че метлата може да донесе магия, така че е по-добре да не давате този предмет назаем на никого.

6. Хляб

Хлябът открай време е символ на гостоприемство и просперитет. Има обаче суеверни ограничения за заемането му. Не можете да дадете последния си хляб, тъй като това може да доведе до бедност. Не трябва да споделяте хляб през прага, за да не предадете семейно щастие и благополучие. Също така не се препоръчва да давате хляб при залез слънце, за да избегнете зли очи и магии.

7. Пари

Даването на пари назаем трябва да става с повишено внимание. Народните поличби съветват да не се вземат пари назаем след залез слънце, по време на църковни празници, в понеделник и неделя, както и на намаляваща луна, за да се избегнат лични финансови загуби. Също така не трябва да давате последните си пари, тъй като това може да ви лиши от финансов успех и да ви остави без средства.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес