7 признака, че е време да смените работата си

2417
7 признака, че е време да смените работата си
Снимка: iStock/Guliver

Как да разберете, че е време да продължите напред? Ако се чувствате претоварени и недооценени на работното място, може би това е знак да опитате новата година с нова работа. Разбира се, от време на време всеки се разочарова от работата си, мотивацията му може да спадне или просто да изпадне в труден период.

Как да разберете кога наистина е време да продължите напред?

1. Бизнесът е в значителен разрез с вашия морал и ценности

Начинът, по който едно предприятие работи и се отнася към служителите си, е много важен. Хората работят по около 40 години, което е много дълъг период от време, така че трябва да бъдете истинската си същност. Много хора се провалят, когато не са верни на себе си, и това се случва особено по време на интервюта. По време на интервю хората се опитват да бъдат такива, каквито смятат, че работодателят иска да бъдат, не можете да се скриете истинското ви Аз.

НИКОГА не казвайте тези неща по време на интервю за работа

2. Писнало ви е от позицията ви

Има поговорка: "Това, което ви е довело до някъде, няма да ви задържи там." Ако не се чувствате достатъчно предизвикани, това може да започне да рефлектира в качеството на работата ви. Постоянната лоша работа може да стигне до вниманието на компанията, което означава, че някои хора в тази ситуация може да искат да скочат, преди да бъдат бутнати.

3. Възможности за развитие

Когато разберете, че не ви предизвикват с по-напреднали задачи или не получавате достатъчно възможности, ще разберете, че трябва да продължите напред. Очевидно е, че веднага щом усетите, че не получавате възможности за развитие, можете да седнете и да отделите време и да разгледате за следващата ви работа, правилната работа, докато все още не са ви притиснали обстоятелствата. Управлението на кариерата ви е наистина важно.

4 главни начина да се преодолее безпокойството на работното място

4. Здравето ви 

Лошото психическо или физическо здраве в резултат на стреса и напрежението в работата ще се отрази не само на самите служители, но и на техните взаимоотношения извън работното място. Ако работата се отразява на здравето ви и на психическото и физическото ви благополучие, може да се съсипете. Трябва да се запитате дали това наистина е подходящата работа за вас? Това ли е правилната фирма? Дали причината са вашите незадоволени очаквания? Дали ви карат да работите в неразумни часове? Може да сте решени да продължите напред, но може и да направите някои последни стъпки, за да проверите може ли работната ви ситуация да стане по-поносима, независимо дали това ще е разговор с шефа ви за работното ви натоварване или за връзка с отдел "Човешки ресурси".

5. Позицията е твърде взискателна

Това е другата страна на монетата, която ще ви постави в трудни ситуации, ще предизвика напрежение и стрес, защото може да изисква качества, които вие все още може да нямате.

10 умения на работното място, които роботите не притежават

6. Не ви плащат толкова, колкото заслужавате

Може да проверите заплатите за вашата позиция в интернет, за да добиете представа дали ви се заплаща пазарната стойност. Ако сте на работа от дълго време и сте имали години на годишно увеличение на заплатата, а не голям скок на заплатата, който да ви привлече в компанията, може да откриете, че заплатата ви е изостанала от това, което предлагат другите фирми. 

7. Чувствате се недооценени

Когато работите в една и съща компания от известно време, може да почувствате, че може да станете даденост и другите служители да разчитат на вас за изпълнението на определени задачи. Това обаче може да остане незабелязано от вашият работодател. Ако видите, че сте полезни, знаещи и важни за състава на компанията, уверете се, че с времето това е забелязано и оценено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно