Ако сънувате паяк - ето какво ви подсказва подсъзнанието

16896
Ако сънувате паяк - ето какво ви подсказва подсъзнанието
Снимка: iStock/Guliver

Светът на сънищата е тайнствено място, до което само ние имаме достъп. Но в сънищата на почти всеки от нас често присъстват определени фигури, които имат специално значение. Паяците са едни от тях. Сънищата ни помагат да надникнем в нашето подсъзнание и да разберем по-добре себе си, вътрешните си страхове и тревоги.

Какво ви подсказва подсъзнанието, ако сънувате паяци?

Ето какво споделя по този въпрос професионалният анализатор на сънища Лаури Льовенберг. Според нея архетипното значение на паяк в съня представя “някаква измама или паяжина от лъжи около нас”. Ето какво може да разберете за себе си, ако сънувате паяк .

Защо е важно да помним сънищата си

1. Ако се страхувате от паяк

Най-честата реакция при среща с паяк насън е страх или желание за “изпълзяване”. Вероятно подобна реакция представя нещо в реалния ви живот. “Когато се събудите след такъв сън, трябва да се запитате какво (или кой) ви причинява същия вид страх като паяка в съня. Какво поражда същия страх, отвращение или неприятно усещане?”

2. Ако ви ухапе паяк

“Ако паяк ви хапе в съня, някаква ситуация или човек ви “хапе” в преносен смисъл”, споделя Льовенберг. “По-специално, ухапването насън често означава, че сте се чувствали критикувани или може да представяте някого, който е бил измамен. Паяк в съня понякога може да представлява нарцисист в реалния живот.

3. Често сънувате паяци

Ако често сънувате паяк или паяци, означава, че игнорирате “червените лампички”. Според Льовенберг съществува някаква ситуация или човек в живота ви, които ви пречат да се чувствате комфортно и ще продължават да се появяват, докато не се справите с проблема.

4. Паяк в ръката

Важно е в коя част от тялото ви се намира паякът. Това място има пряка връзка с определени емоции или области от вашия живот. Ако паякът е в ръката ви или я хапе, трябва да се запитате “Кой човек или коя ситуация точно сега ми създава проблеми, с които не мога да се справя?”

5. Паяк в гърлото или врата

Ако паякът ви хапе гърлото или областта на врата, това е свързано с вашия глас. “Вашето подсъзнание насочва вниманието ви към тази част от тялото ви, защото трябва да използвате гласа си, за да се справите правилно със ситуацията” казва Льовенберг.

6. Паяк на гърба

Ако паяк хапе гърба ви, подсъзнанието ви казва, че трябва да се отървете от ситуацията или човека, които ви причиняват безпокойство.

7. Паяк от вида “черна вдовица”

Нищо не е случайно в сънищата, според Льовенберг. Паяк от вида “черна вдовица” в сънищата представя жена във вашия живот, която действа с измама или лъжи с вас.

8. Тарантула 

Колкото по-голям е паякът, толкова по-големи проблеми имате в реалния ви живот. Тарантулата е не само най-големият паяк, но и най-страховитият. Трябва да помислите кой проблем или човек в реалния ви живот ви създава “страховити” ситуации.

Знаете ли кога не се сбъдват сънищата?

9. Ако се спуска от тавана

Льовенберг казва, че най-често срещаният сън с паяк, за който хората я питат, е този, в който лежат в леглото, а паяк се спуска точно над главата им от тавана. В този сън паякът представлява “нещо, което ви държи будни през нощта, виси над главата ви - и вероятно е свързано с някаква лъжа или измама в живота ви, която ви тормози”.

10. Ако в съня има и друг човек

Понякога в съня ви има и друг човек, какво означава това? Льовенберг препоръчва да помислите за вашите отношения и какво се е случило между вас и този човек предишния ден. Най-вероятно нещо ви притеснява, ако сте го срещали в реалния живот. Често, обаче, друг човек може действително да представлява себе си в съня, като ви предлага гледна точка от трето лице по отношения на проблем, който в момента ви притеснява.

11. Паяжина

Ако сънувате паяжина, сигурно се чувствате като в капан. Ако паякът плете паяжината си, вашето подсъзнание “се опитва да ви предупреди за ситуация или взаимоотношения, които ви държат в капан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com