Боядисване на черна коса с руса боя – тази грешка всички я допускаме

12897
Боядисване на черна коса с руса боя – тази грешка всички я допускаме
Снимка: iStock/Guliver

В стремежа си за по-осезаема промяна на външния вид решавате да се превърнете от смугла брюнетка, която поддържа косата си в тъмни нюанси, в знойна блондинка? Подобна промяна не е лесна, дори да е поверена на опитен колорист. Боядисването на черната коса в светли тонове и особено с руса боя обикновено дава крайно незадоволителни резултати, ако нямате търпение или сте попаднали на фризьор, който не е експерт, и катастрофални резултати, ако се опитате да направите промяната сами в дома си. Да боядисате русата си коса в тъмни тонове е лесна задача, но обратното е свързано с висок риск от увреждане, накъсване на косъма или дори загуба на коса. Събрали сме за вас най-важното, което е необходимо да знаете, преди да посегнете към русите нюанси или да седнете на стола на колориста.

Ако искате здрава и гъста коса, яжте тези храни

Боядисване на черна коса с руса боя – какво да имате предвид и за какво да внимавате

1. Както вече казахме – не правете това в дома си. Особено ако не сте естествена брюнетка, а тъмната ви коса е резултат от дълго боядисване. В този случай е необходимо да се премахне наслоената боя, да се обезцвети косата, преди да се премине към боядисване в руси нюанси. Това е процедура, която да поверите на специалистите. Много дами се опитват да извършат сами боядисване на черна коса с руса боя, което обикновено приключва или с тотална липса на резултат, или с изтощена, изгорена от многократно обезцветяване в дома ви коса, която неприятно изненадва всички не само с накъсания си и лош вид, но и с нюанси от русо – в корените, където е израсналата, девствена и небоядисвана никога коса, през оранжеви и рижи разпръснати нюанси по дължините, до черно във върховете, които са преживели толкова боядисвания, че е немислимо да съумеете да ги изрусите. Дори да приемем, че косата ви е естествено тъмно кестенява, рискът от неравномерно оцветяване, когато сте избрали русата боя, остава, както и от рижите цветове и петна върху косата ви.

2. Друга фатална и често срещана грешка, която допускат дамите твърде често, е погрешният избор на фризьор, който да изпълни задачата боядисване на черна коса с руса боя. Не разчитайте на реклами при този избор. Доверете се на познати и приятели, на които вярвате. Винаги проверявайте каква е репутацията на фризьора и какво сочат клиентите за него. Не се подлъгвайте по промоции и ниски цени, за да не ви струват твърде скъпо – изтощена коса, липса на коса, ужасен цвят, изискващи много средства за възстановяване и за „оправяне“ на цвета.

Ако имате къса коса, с тези 5 вечерни прически ще изглеждате зашеметяващо

3. Не предприемайте тази стъпка, ако косата ви е изтощена. Процедурите по обезцветяване и боядисване ще я довършат. Русата коса изглежда обикновено и чисто визуално по-тънка и изтощена в сравнение с вида ѝ, ако е боядисана в плътни кестеняви нюанси. Подхранвайте, грижете се за косата си и преминете към промяна на цвета едва когато тя е силна, здрава, бляскава и гъста.

4. Липсата на търпение не е добър съветник. Липсата на време и бързането от днес за утре да се превърнете от брюнетка в блондинка е сред най-фаталните прегрешения, които може да причините на косата си при боядисване на черна коса с руса боя. Дайте време на тъмната боя да се отмие естествено, да израсне повече от вашата нова коса, без да се боядисвате, подрежете повече от върховете. Да, неприятно е, но си струва да изчакате. След това проучете внимателно специалиста, на когото поверявате красотата си. Оставете и достатъчно време между процедурите и за изсветляване и обезцветяване – тук колко е нужно ще ви каже именно специалистът. Търпението е най-доброто, което може да подарите на косата си, за да се радвате на резултат такъв, какъвто го виждате в мечтите си и по кориците на списанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Сервизи за хранене: Превърнете красиво подредената си маса в акцент на интериора

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Как да се предпазите от мълнии: Не носете чадър, не говорете по телефона

Пречистване на организма и отслабване с безглутенова диета

15 неочевидни начина за използване на това евтино мазило

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com