Ако имате къса коса, с тези 5 вечерни прически ще изглеждате зашеметяващо

49537
Ако имате къса коса, с тези 5 вечерни прически ще изглеждате зашеметяващо
Снимка: iStock

Стремежът към красота е заложен в гените на жените и когато предстои техният празник – Международният ден на жените – полагат неимоверни усилия да изглеждат като най-добрата версия на себе си. Празнична рокля, изискан маникюр и вечерна прическа са само част от грижата за външния вид, която дамите полагат, за да блеснат на 8 март. По отношение на прическата дамите с къси коси считат обикновено, че дългокосите са привилегировани с повече възможности за красив стайлинг. Те просто забравят, че добрият стилист може да предложи и уникални, специално създадени за къса коса вечерни прически, с които да очароват половинката си за празника.

Къса коса и вечерни прически? Изпробвайте тези 5 варианта, споделени от най-добрите коафьори

1. Боб с елегантен завършек е чудесно решение за дамите, които се нуждаят от подредена и стилна прическа, лесна за поддържане, придаваща мекота на излъчването им и подходяща за дълга вечерна рокля. Тази прическа, макар да е къса, е женствена, а не момчешка. Женствеността е постигната благодарение на дължини в предната част на косата и леко скосяване в тила – решения и подход, които не само придават женственост, но и обем, както и елегантност на косата.

Три начина да изглеждате по-стройни с помощта на прически

2. Рошав пикси боб – това е едно от най-приспособимите предложения, с което ще изглеждате отлично както с дънки, така и с вечерна рокля. Късите етажи добавят височина, обем и стил на визията, а най-хубавото е, че прическата стои най-добре, ако е леко разрошена. Може спокойно да вилнеете цял нощ, без да се притеснявате, че ще пострада прическата ви.

3. Изкуството на изкуственото или как да се сдобиете с кок с къса коса за вечерна прическа. Има решение. Предлагат се кокове от изкуствена коса, както и ластици с коса, които имитират чудесно вдигнатите дълги коси. Вече не е нужно да мечтаете и въздишате по коковете – помолете коафьора да боядиса косата и изкуствения кок в един цвят и действайте смело, дори сама може да го поставите.

Научете как да имате уникална прическа за всеки ден!

4. Променете текстурата на косата си, ако търсите различна визия за празника. Собственичките на щедри вълни могат да изправят косата си и да се насладят на гладки резултати, а дамите с прави къси коси – да ги навият, за да вдъхновят околните с обем и въздушност. Ако това не е достатъчна промяна за вас, променете и цвета, но не пропускайте да посетите колорист, който да извърши тази промяна. Всеки опит за драстична промяна на цвета, дори да сте с къса коса и да считате, че може и сама да се боядисате, може да завърши катастрофално. Добрият колорист ще ви предложи най-удачния за вас цвят, ще се заиграе с дължини, нюанси и кичури и ще постигне очаквания от вас краен резултат.

5. И ако все пак мечтаете за дълга коса? Изкуствените кичури – под наем, закачени временно или удължаване на косата трайно – съществуват като вариант. Не се отказвайте от него, ако това е мечтата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com