Цветя, които носят пролет

3457
Цветя, които носят пролет
Снимка: iStock

През зимата хората страдат от липса на слънце и топлина. Настроението се повишава само в топлите дни, когато слънцето грее ярко. В такива дни се случват за съжаление, не толкова много неща. Повечето време прекарваме на закрито, без да искаме да излизаме на студа. И така, всеки човек наистина иска късче топлина в зимния студ.

Всеки намек за пролет дава усещане за радост и усещане за наближаване на топлите дни. За да се развеселите, може да поставите на работния плот картина с цветя или аудиозапис от пеенето на птици. И можете да се обградите с цветя за добър ден, а такъв определено ще ви е гарантиран.

Кое цвете през зимата е в състояние да ни поглези с цъфтежа си?

Оказва се, че няма много такива цветя. Кои от тях са най-популярните, ще разгледаме в тази статия.

1.  Орхидея

Това е най-уникалното и невероятно растение. По разнообразие от цветове и форми заема 1-во място, сред цъфтящите през зимата цветя. Орхидеята обича осветлението, влажността, разликата между дневните и нощните температури. Тя обаче не харесва места с течения. За да може цветето да цъфти през зимата, трябва внимателно да се грижите за орхидеята през цялата година. Среща се на всички континенти, с изключение на Антарктида. Растението в природата се развива, върху скали и дървета. Следователно корените изпълняват функцията на закрепване. И всички хранителни вещества се получават, чрез листата. Има голям брой видове орхидеи и всеки вид се нуждае от специални грижи.

2.  Коледниче

Това е великолепно декоративно цвете за зимата. Нарича се още Зигокактус, Шлюмбергера, Декабрист, Schlumberger. В природата се среща във влажните планини на Бразилия, освен това расте по стволовете на дърветата. При правилна грижа за зигокактуса в края на есента, върху него се появяват пъпки, които цъфтят от Коледа и до март.

Това прекрасно растение цъфти в различни нюанси. Най-често цветът му е бял, розов и червен. Коледният кактус е непретенциозен, устойчив на болести. Цъфти всяка година в продължение на 15-18 години. Когато си го вземате за дома, трябва да вземете предвид особеностите на климата в родния си край.

Какво не знаем за цветята?

Когато влезем в цветарски магазин, често се губим сред изобилието от цветя. Някои тънкости при покупката им са известни на мнозина - на...

3.  Азалия

В Китай и Япония това цвете е символ на дълъг и успешен живот. И ние вярваме, че Азалия носи щастие в къщата. Цъфтежът улавя всички зимни празници. Тъй като започва през октомври и завършва през април. Известни са над 500 вида азалия. Невероятно разнообразие от нюанси ни радва в зимния студ. Азалията е спечелила сърцата на много почитатели на цветя.

Само опитните, обаче могат да отгледат тази капризна красота. Най-често се отглежда в оранжерии. Климатът в нашите апартаменти не е много подходящ за нея. Но ако подхраните азалията с „правилните“ торове и създадете условия, близки до климата на родината, тогава това цвете ще цъфти дълго време през зимата.

4.  Коледна звезда

Традиционно се счита за коледно цвете. През декември започва да цъфти и до Коледа се отваря в целия си блясък. В стайни условия достига височина до 50 см. Цветята му наподобяват коледната звезда, поради което коледната звезда е популярна в новогодишната нощ. Родината и е Мексико, така че обича жегата. Изисква умерено внимание, не обича течения и обилна влага.

Стайните растения, които са полезни за здравето ни

Освен че са красиви и уникални сами по себе си, растенията са и изключително полезни, ако приемем те да бъдат част от нашия домашен инт...

5.  Камелия

Много взискателна, но едно от най-красивите растения. Родина й са Китай, Япония, Индия. Много от разновидностите на японска камелия се отглеждат на закрито. Камелия е богата на цветове и в зависимост от сорта цъфти от ноември до май.

6. Габрантус Робустус

Известна и като Дъждовна лилия цветето ще цъфти през зимата, ако е правилно подготвено. Тези цветя включват - минзухари, зюмбюли, лалета, ириси, минзухари. В продажба има специални луковици, които са предназначени за по-ранен цъфтеж. Започвайки от септември, ако направите всичко както трябва, тогава ви е гарантирано пролетно настроение, когато зимата е настъпила. След цъфтежа луковиците се препоръчват да се съхраняват и засаждат в открита земя, през есента.

Всички живи същества изискват грижи. Това правило важи и за цветята. Обичайте ги, грижете се за тях и цветята ще ви радват с буен цъфтеж, дори в зимата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com