Да не се напука: Ето с какво се маже руло Стефани

24667
Да не се напука: Ето с какво се маже руло Стефани
Снимка: iStock/Guliver

Руло Стефани е популярно кулинарно изкушение, традиционно за страната ни. Рецептата е част от повечето местни кулинарни издания, ястието присъства на родната трапеза от незапомнени времена и вероятно го свързвате и с мили спомени от детството си, а също е и част от менюто на заведения и обществени места за хранене. Въпреки дългата си история и пословичната си популярност, въпреки че е любимо на много от сънародниците ни и приготвяно от почти всяка домакиня у нас, руло Стефани си остава предизвикателство.

Фалшив заек или как се приготвя руло „Стефани“ по немски

На пръв поглед лесно и бързо за приготвяне, изискващо само кайма и вкусни зеленчуци по избор, сред които традиционно се използват кисели краставички, моркови, а също и сварени яйца, това ястие има своите тънкости и често се наблюдават грешки на готвачите, заети с приготвянето му. Какво може да се обърка ли? Всичко – от напукване до разпадане на рулото, което би довело до нелицеприятен вид и незадоволителен резултат. Как бихте поднесли на гостите си напукано руло с усмивка?

Дори точното спазване на рецептата не съумява да осигури спокойствие по този въпрос. Вместо да гадаете дали ще се справите, или и вашето руло ще се напука безпощадно, по-добре надникнете в кухнята на кулинарните майстори и разгадайте тайните им. Те има какво да ви разкажат по темата с какво се маже руло Стефани, за да не се разпадне, както и да ви разкрият други тайни, с които да приготвите най-доброто си руло Стефани.

С какво се маже руло Стефани против напукване?

Шеф готвачите имат своята малка тайна, трик, който предпазва рулото от напукване. Те мажат руло Стефани с разбити на сняг белтъци. Това е тайната съставка, който използват топ готвачите, за да предпазят допълнително рулото от напукване и да поднесат на сетивата ви най-доброто руло Стефани. Намазването на рулото с белтъци е бързо и лесно, не изисква специални познания или допълнително време и средства, така че нищо не ви пречи да изпробвате този трик с какво се маже руло Стефани против напукване, споделен от големите шеф готвачи.

Тайната на топ готвачите – как да не се напука руло Стефани

Защо се напуква руло Стефани?

Намазали сте рулото, следвайки съветите на кулинарните майстори, но то се е напукало въпреки това? Проверете дали не грешите в приготвянето му, пропускайки няколко важни детайли. За да не се напука руло Стефани е важно:

  • Зеленчуците и вкусотиите, които слагате в него, да са със стайна температура. Изчакайте яйцата да изстинат, преди да ги сложите в рулото, за да не се напука. Особено опасно е, ако са топли. Това ще доведе до залепването им и рулото вероятно ще се напука. Студените не са чак такъв проблем.
  • Научете правилната техника на завиване. Ако се налага – гледайте клипове, кулинарни предавания или помолете домакиня с опит да ви покаже в детайли как е правилно да се прави. В началото може да ви е по-трудно, да допускате грешки и да имате проблем с разпадане или напукване, но с опита и времето ще съумеете да приготвите идеалното руло Стефани.
  • От ключово значение е и да не препълвате и натъпквате рулото с много вкусотии. Знаем, че искате да е по-богато, да сложите всички любими зеленчуци и съставки в него, но препълването не работи във ваша полза. Когато говорим за руло Стефани, по-малкото е повече. Препълненото руло най-вероятно ще се напука и/или разпадне.
  • Грешки в рецептата, некачествена кайма, лош избор на кайма или неправилно съотношение на свинското и телешкото месо в нея и други подобни допуснати грешки  неминуемо увеличават риска руло Стефани да се разпадне.
  • Лоша техника – ако притискате рулото, след като го напълните, увеличавате риска то да се напука.
  • Липса на опит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com