Енергията на морето: Каква е ползата от почивката на брега?

2743
Енергията на морето: Каква е ползата от почивката на брега?
Снимка: iStock

Едно от най-желаните места за почивка на хората от вътрешността на страната е крайбрежието. Експерти в областта на биоенергията разказаха с какво е полезна подобна ваканция и как едно такова място влияе на енергията.

Мнението на учените

Според изследвания, по време на престой на море, човек понижава нивата на холестерола в кръвта. Това може да се счита за превенция на рака. Още в древността лечителите са забелязали, че плуването в морето и топлият морски климат правят чудеса. Всички УНГ лекари съветват да посещавате морето поне веднъж годишно. Това значително намалява риска от заболявания, свързани с гърлото, носа и ушите.

Наблюденията показват, че почивката край морето или океана подобрява работата на абсолютно всички системи на тялото. Имунитетът се засилва, мозъчната активност се повишава. Хората, които се занимават с творческа и интелектуална работа, отбелязват, че имат повече нови идеи и обичайните задачи започват да се решават много по-бързо след такава почивка.

Мнозина ще кажат, че това се случва след всяка почивка и ще бъдат отчасти прави. Всичко се научава чрез сравнение, така че учените сравняват всички видове отдих и стигат до извода, че морето няма конкуренти. Единственото нещо, което може да се сравни по отношение на ползите, е почивката далеч от градовете в планината или в гората.

Къде да отидете на почивка това лято според елемента на зодиакалния си знак?

Становище на експерти в областта на биоенергетиката

Първо, прави ни по-активни и живи. След такава почивка искате да живеете, да пеете и да се радвате. Морето е място, където тъгата, обидата, негативността си отиват. Това е така, защото чакрите се изчистват. В допълнение, недостигът на витамин D се попълва, което също дава определен заряд на жизненост.

Морската вода е много полезна за кожата. Привържениците на алтернативната медицина вярват, че ходенето по пясъка действа като вид масаж. Това значително намалява стреса, премахва негативизма, подобрява цялостното здраве.

Наблюденията показват, че докато си почиват край океана или морето, много хора се отказват от вредните навици. Всичко, защото искаме да станем по-добри. Съзерцаваш красивото - безкрайните води и мощта на вълните. Придобивате вътрешна сила, която нямате в сивия град. Храни ви отвътре и ви кара да осъзнаете колко много сте сгрешили, да се предадете на лошите навици.

10 ползи за здравето и красотата от почивка на море

Помощ в борбата с депресията. Всичко е много просто за обяснение - на морето хората почти не гледат телевизия и са по-малко запалени по джаджи и социални мрежи. Това е страхотна промяна на обстановката. Освен това, морето е буквално различно от сивите нюанси на града. То е синьо, а растителността наоколо е зелена. Заобиколени сме от ярки цветове, така че депресията изчезва почти мигновено.

Морето ни зарежда с повече от енергия. Силата му е магия в най-висока степен. Морето е креативно. То може да бъде бурно или спокойно, но никога не ни оставя безразлични. Това трябва да се помни, тъй като именно този факт говори в полза на факта, че човек е създаден за съзерцание на красотата, а не за скучно ежедневие в градската джунгла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com