Ето кой е измамникът от Тиндър, взел парите на милиони жени (СНИМКА)

26285
Ето кой е измамникът от Тиндър, взел парите на милиони жени (СНИМКА)
Снимка: Инстаграм

Саймън Левиев не случайно е наричан "принцът на Тиндър". Неговият живот е съвременна интерпретация на познатия ни сюжет от приказките - мъж с красива външност, дебел портфейл, солидна банкова сметка и като бонус - частен самолет.

Какво му липсва ли? Жена, с която да сподели всичкото това охолство. Саймън е милиардер, ръководи компания за диаманти и е готов да сподели охолния си начин на живот, включващ първокласни вечери и полети с частен самолет, с жената, която спечели сърцето му. Единственото, което очаква жената до него е розово бъдеще. Познайте колко дами се борят за сърцето му в приложението!

За да не се втурнете да си правите профил в Тиндър и да го търсите, ще ви разкрием още от сега, че всичко това е сценарий, чрез който Саймън иска да натрупа пари, свързвайки се с жени, търсещи лесния начин за успех в живота и най-вече любовта. И ги намира - точно такива, очаквайки да срещнат принца на белия кон, докато лежат на дивана в понеделник на обяд и се чудят на кое кафене да отидат.

Както и предполагате, истинското му име не е Саймън, а Шимон Хают - изпечен измамник, който е известен в Tinder пространството, заблуждава жените, че е богат, кара ги да се влюбят лудо в него и след това ги манипулира да му дават заеми от стотици хиляди долари, които никога не връща.

Цялата му схема е подробно изобразена в последния документалния филм на Netflix - Тhe Tinder Swindler, наличен в стрийминг платформата от 2 февруари. Той показва разказите на три жени, които след връзката си с въпросния Саймън остават с големи любовни разочарования, дългове по кредитни карти и разбира се - липса на какъвто и да било отговор от негова страна.

Сесили Фьелхой е една от потърпевшите. Тя е на 29 години и е родена в Норвегия, но живее в Лондон. Тя прави така, че измамите на Саймън да стават известни, а по-късно той е арестуван и дори лежи известно време в затвора.

През 2018 г. тя търси своята сродна душа в приложението Тиндър, като един ден не получава т.нар. match или съвпадение със Саймън. С над 100 000 последователи в Instagram и представящ се за наследник на компанията за диаманти LLD Diamonds, Саймън Левиев изглеждал като мъж, за когото разкошът на частните самолети, вечерите с хайвер и шампанско и пътуванията до екзотични дестинации в последния момент са ежедневие, пише webcafe.

Първата им среща е в ресторант на петзвезден хотел, а след вечеря мъжът я качва на частния си самолет и заедно летят от Лондон за България, където той уж имал важна работа.

В самолета тя се среща с 2-годишната му дъщеря и бившата му съпруга, с бизнес партньора му и с бодигарда му - все хора, които са в обкръжението му от години и поддържат илюзорната представа, че той наистина е милиардер.

Сесили е уверена както в себе си, така и в него и в тяхната връзка. Не се усъмнява дори когато той й иска пари на заем, защото банковите му сметки били замразени. Без никакви притеснения тя му превежда над 200 000 долара. Причината е, че и двамата не искат да бъде намерен от съперниците си в бизнеса, които се опитват да го убият.

За заема Сесили получава чек без покритие, което вече я осъмнява и измамата излиза наяве. С фалшива разписка за половин милион долара, която банката отказва да осребри, Саймън приключва дистанционната си любов със Сесили. Тя обаче не се отказва от това да разкрие истината и той да получи заслуженото.

Разкрива истинското му име, научава, че има и други измамени. Става ясно, че е работил по същата схема и с други дами и е събрал над 10 милиона долара от тях. Сесили се свързва с най-големия норвежки вестник VG и разказва за случилото се. С помощта на двама журналисти успяват да дадат гласност на неговата схема и по този начин да предпазят следващи жертви.

Организирана е мащабна акция и Шимон Хают е арестуван на летището в Атина и осъден на 15 месеца затвор за фалшифициране на документи и финансови измами. За жалост на жертвите обаче, той излежава само 5 месеца от присъдата си и се връща в Израел, където започва на чисто. Започва нова бизнес стратегия и започва връзка израелски модел, докато жените, които е излъгал, продължават да изплащат дълговете си.

The Tinder Swindler е документален филм, чрез който жертвите се опитват да предадат своя опит и да предупредят широката аудитория за опасността от това да го срещнат в платформата Тиндър - "ако видите млад и красив милиардер в приложение за запознанства, отметнете наляво."

Принцът от Тиндър от няколко дни е с нов Инстаграм профил, тъй като твърди, че предишният е бил премахнат от платформата. Използвал фалшиво име, тъй като имало много хора, които го следели и искали да го убият. Той споделя още, че се е свързал с режисьорката на филма, но тя категорично му е отказала участие в него. По тази причина младият мъж обещава да съди стрийминг платформата за клевета и уронване на престижа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно