Ето защо трябва да си правите по-често вана с мляко

4165
Ето защо трябва да си правите по-често вана с мляко
Снимка: iStock

Млечната вана е един от естествените начини да запазите кожата си млада и гладка. Още в древността този метод е бил използван от царицата на Египет Клеопатра, както и от английската кралица Елизабет I и Елизабет Баварска, императрица „Сиси“, някога смятана за най-красивата жена в света. Ако не сте алергични към мляко, можете да опитате и тази натурална козметика.

Млечната вана има много вариации, от които бихте могли да се възползвате с оглед на точните резултати, от които имате нужда - вана с мляко и мед, с мляко и сол, с мляко и трици (може да се използва като пилинг или маска за всеки тип кожа) или с мляко и бадеми (за суха и комбинирана кожа). В следващите редове ще обобщим причините, поради които е добре да си правите вана с мляко.

Какъв тип БАНИ да правите, ако имате проблеми или болежки в тялото

Още от малки знаем, че кисненето във вода има различни ползи за здравето ни. Нашите баби са използвали най-различни методи, билки и при...

Как действа млякото върху кожата?

Хидрокси киселините и млечната киселина, съдържащи се в млякото, действат като ензимен пилинг: ексфолират и разтварят мъртвите кожни клетки. В резултат на това след къпане в мляко кожата е по-гладка, по-свежа, по-добре кръвоснабдена и еластична. В млякото има и мастни киселини: олеинова, фъстъчена и линолова. Те ускоряват регенерацията на епидермиса, подхранват кожата и я овлажняват. Млякото също е богат източник на минерали като калций, магнезий, натрий, калий и фосфор, както и на витамини A, D, E и витамин В комплекс.

Начин на приготвяне на ваната

Ще ви трябват около 2 литра мляко и 3-5 супени лъжици мед. Загрейте млякото в тенджера, отстранете го от котлона и добавете към него мед. Разбъркайте, докато се разтвори, след което го изсипете във ваната с топла вода (не гореща, защото млякото тежи!). Температурата на водата не трябва да надвишава 37 градуса С. Ваната трябва да продължи около 15-25 минути. След това тялото трябва да се изплакне обилно. Не използвайте друга козметика поне 4 до 8 часа. Някои хора добавят още две супени лъжици зехтин и портокалова кора. Ако обичате релакса в най-голяма степен, можете да инвестирате и в комплект ароматизирани свещи (за предпочитане с аромат на мляко и мед). По този начин най-накрая можете да се почувствате като кралица!

Изсипете овесените ядки във ваната, за да си гарантирате прекрасна кожа

Овесените ядки имат положителен ефект върху кожата. Когато се използват, кожата става гладка, овлажнена, сърбежът се успокоява и много ...

Млякото може да направи чудеса с косата, на която липсва блясък, тъй като я подхранва и придава блясък. То действа добре както отвън, така и отвътре. Ваните с мляко са най-добри през лятото, когато кожата ни е зачервена и раздразнена след твърде дълго посещение на плажа. Благодарение на него кожата става гладка и еластична. Млечната вана също успокоява раздразненията, а също така овлажнява, тонизира, подхранва и стяга кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com