Фестивал на вкусовете от Италия у нас

35026
Фестивал на вкусовете от Италия у нас

Най-интересното кулинарно събитие тази година - „Вкуси 2019”, ще продължи цяла седмица. Началото му е 16 юни, от 18 часа, а фокусът на инициативата ще бъде представянето на италиантските градове кандидати за културна столица на Европа 2019 г. Всички градове – Перуджа, Каляри, Сиена, Равена, Лече, Матера ще бъдат представени чрез тяхната традиционна кухня.

На специалното събитие в ресторант „Панорама” на хотел Кемпински,  в компанията на шеф Жоро Иванов, ще можем да се насладим на кухнята на Перужда, а специални гости ще бъдат организаторите на „Вкуси 2019” – Италианската търговска камара и Посланикът на Италия в България, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и Светлана Ломева, директор на Асоциация за развитие на София.

Фестивал BeerRelation с най-разнообразната програма това лято

До започването на фестивала BeerRelation, остава един ден и вълнението е огромно! От 12 до 15 юни, Южен парк, София, ще се превърне в м...

Място за провеждане на инициативата ще бъдат италианските ресторанти в София, носители на приза „Италианско гостоприемство – Италианските ресторанти по света”. Там всяка от шестте вечери ще бъде посветена на отделен град и подготвеното меню ще бъде на разположение на клиентите през следващите 5 вечери.

Кухнята на Сиена ще вкусим във вторник, 17 юни, в ресторант LaCapannina. Сряда е денят на Равена в Cinecittà Osteria Italiana. Четвъртък в OsteriadiRado ще бъде домакин на Каляри, ав петък Матера ще бъде презентирана в „La Bottega Centro”. В събота Лече ще гостува на „Leo’s  Trattoria Pizzeria”.

На 18 и 19 юни Лоредана де Лука, директор на кандидатурата на Перуджа-Асизи 2019 ще посети София и ресторант „Панорама”.  Перужда-Асизи 2019 са осигурили информационни материали за опознаване на културата и традиционната кухня на региона.

Цел на „Вкуси 2019” е дани запознае с културата през характерната кухня на Каляри, Лече, Матера, Перуджа, Равена и Сиена и да представи тяхната подготовка за културна столица.

Най-скъпата поничка в света струва 1000 евро

Най-скъпата поничка в света е украсена с позлатени листа, а отгоре има цвете от белгийски шоколад, поръсен със злато и ядливи диамант...

„Вкуси 2019” включва иинтерактивна карта на ресторантите, които ще са домакини навсеки италиански град. „Вкуси 2019” вече има широк медиен отзвук в чуждестранните медии.

За всички почитатели на италианската кухня и посетили най-малко три ресторанта е подготвена и томбола с награди. Победителите ще бъдат обявени на 24 юни.

Следете информацията за културните събития, свързани с кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, на http://www.sofia2019.bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно