Храните, които НЕ трябва да топлите повторно в микровълновата

7242
Храните, които НЕ трябва да топлите повторно в микровълновата
Снимка: iStock

Микровълновата печка може да бъде най-големият подарък за една натоварена домакиня. Тя загрява замразени ястия и остатъци от тях и може да направи приготвянето на храната истинско удоволствие. И все пак има някои храни, които не бива да слагате в микровълновата поради здравословни причини, проблеми в кухнята или дори експлозия.

Грозде

Гроздето е вкусна закуска, която можете да хапнете, да замразите за студена закуска или да се насладите на виното, но със сигурност не можете да поставите в микровълновата. Създава се плазма, която прилича на мини пламък. Наскоро учените разбраха защо е така и всичко се върти около факта, че микровълните дори не готвят храни.

Внимание: Храните, които никога не трябва да слагате в микровълновата

Малцина знаят, че не всички хранителни продукти мога да бъдат използвани за готвене или затопляне в микровълнова печка. Това не касае ...

За гроздето, микровълновата печка създава джобове на електромагнетизъм, което изглежда доста интересно, но и малко опасно в домашната ви кухня. Така че, вие ще искате да избегнете всякакви потенциални експлозии, разбира се!

Сурови и цели яйца

Доказано е, че цели сурови яйца експлодират в микровълнова печка. Не забравяйте да загрявате там само варени яйца, , ако искате да се насладите на остатъци за закуска.

Преработени меса

Когато са изложени на микровълнова радиация, преработените меса образуват продукти за окисляване на холестерола (COPs), а те са показали, че са по-вредни от типичния холестерол сами и по-вероятно да доведат до развитие на атеросклероза и коронарна артериална болест. Така че, като ги загреете в микровълновата фурна, може да изложите здравето на сърцето си на риск. Най -добре е да избягвате това с преработените меса, за да бъдете внимателни!

Бързо почистване на микровълновата без химикали!

Досадно е почистването на уредите в които приготвяме храната си, защото отнема време, повече старание и леко притеснение всеки път, дал...

Моркови

Излизат искри, произведени в микровълновата печка от реакцията на микровълновата с метални материали. Морковите могат да съдържат минерали от почвата, които могат да причинят тази искра.

Същото важи и за хотдога! При хот-дога може да възникне дъга поради неравномерна комбинация от соли и добавки. Ако това се случи, незабавно изключете микровълновата фурна, за да спрете искренето и да приготвите храната по различен метод", казва тя.

Кърма

За да защитите детето си, не поставяйте кърмата в микровълновата. Това отново се свежда до факта, че микровълновата печка не разпределя равномерно топлината, което може да създаде екстремно горещи точки в течността, което е опасно за вашето бебе. Вместо това поставете бутилката под гореща, течаща вода от чешмата, докато я загреете. Ще отнеме около една до две минути. Или го загрейте на печката. Загрейте вода в тенджера и след това извадете тигана от огъня, за да поставите бутилката в него, докато се затопли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com