Храните, които укрепват имунитета и гонят вирусите надалеч

9295
Храните, които укрепват имунитета и гонят вирусите надалеч
Снимка: iStock

В сезона на настинките е много важно да поддържаме имунната си система в норма. Тя е нашият основен помощник при борба с недоброжелателите. Преди да се обърнете към хапчета, прахчета и други химически продукти, опитайте да си набавите нужните витамини по естествен път. Съчетанието на разнообразни храни може да ни осигури пълния набор от витамини и минерали, които са ни нужни, за да функционираме нормално и да се предпазим от болести и грипове. Лекари и специалисти препоръчват тези храни, които могат да подсилят имунната ни система, така че тя успешно да се справи с болестите, които ни атакуват. В следващите редове ще ви представим кои са те и защо са толкова полезни.

Картофи – съдържат много важни минерали като: B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), B3 (ниацин), витамин B6, витамин C, магнезий, калий, фосфор, натрий. Също така са много богати на въглехидрати. Специалистите съветват да подбирате пресни картофи, тъй като в съдържанието им се откриват по – малко токсични вещества.

С тази домашна смес имунитетът ви ще стане ЖЕЛЕЗЕН!

Предстоят сезони изпълнени с грипове, дъждове и настинки, промени в температурите и всеобщо притеснение за това кой е по-здрав, по-силе...

Моркови – в състава му се намират биотин, калий, витамини А, К1 и B6. Морковите са богати на антиоксиданти, които могат да предотвратят редица заболявания като рак и някои сърдечни болести. Витамин А играе роля в полза на зрението.

Желателно е в ежедневното си меню да включвате риба, тъй като някои видове риба съдържат естествени антисептици, които подпомагат имунната система при борбата с грипови настинки. Съдържанието на пантотеновата киселина (витамин B5) понижава нивата на стрес, депресия и тревожност. Това подобрява имунитета, тъй като стресовите хормони действат разрушително върху него.

Може да добавите към основните си ястия салати от спанак, карфиол, броколи и зеле. Съдържат минимално количество мазнини и са богати на витамини като: калций, желязо, магнезий, фосфор, витамини от група B, витамин C и други.

Между храненията лекарите препоръчват ядки. Например бадеми, кашу, орехи, семена, лешници и други. Желателно е ядките да са в суровата си форма, тъй като, когато не са преработени, може да се възползвате от всичките им положителни свойства.  

Това са храните, които гарантирано ще подсилят имунитета ви през ЕСЕНТА

След края на лятото човек все по-осезаемо започва да се замисля за подсилването на имунитета си. Настъпването на есента и приближаванет...

Мед – натуралното сладко изкушение. Освен че е приятен на вкус, медът съдържа изключително полезни вещества. За да сте здрави, препоръчително е да започвате деня си със една супена лъжица мед.

Трябва да знаете, че, за да получите желания резултат, както при всяко нещо, и тук се изисква постоянство. Съставянето на режим за хранене ще ви помогне да проследите дали приемате редовно някоя от храните. Заложете на разнообразието, но и на постоянството. Ако все пак си набавяте желателната доза витамини, но боледувате често, желателно е да проведете консултация със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com