Изкуството да цениш хубавото пиво: Магията на живата бира

20996
Изкуството да цениш хубавото пиво: Магията на живата бира
Снимка: Jagerhof

"Крафт бирата е като джаз музиката - създава се общност, в която хората търсят хубавото и интересното. Нещо, което е непознато и неконвенционално. И колкото повече навлизаш навътре, толкова повече си даваш сметка, че нищо не знаеш."

Така наскоро в едно свое интервю Людмил Фотев - един от най-ерудираните бирени любители в България - отговори на въпроса "Какво е крафт бирата за Вас?". И действително е точно така! Веднъж щом излезете от графата на "непросветените" и опитате от този истински бирен крафт шедьовър, повярвайте, ще искате още и още...

Така е, защото крафт бирата е с много специфичен вкус и най-различни съставки, а разнооразието от вкусове е гарантирано. Използвaт се само висококачествени, естествени суровини. Пивото не се пастьоризира, за да не се отнеме естествената му свежест. Нефилтрираното и непастьоризирано пиво запазва всички полезни вещества, съдържащи се в малца и маята. 

И въпреки че разнообразието от такова пиво на българския пазар не може да се сравнява с този на Запад, крафт бирата навлиза все повече. И за щастие имаме възможност да избираме от много добри бирени попадения. Едно от най-любимите ни е жива бира Jägerhof...

История на жива бира Jägerhof

Бира Jägerhof води началото си от първата баварска бирария в Пловдив – Jägerhof, която отваря врати на 25 май 2013 г. Тя е нефилтрирана и непастьоризирана жива бира, произвеждана по изпитани баварски рецепти, съгласно Райнхайтсгебот – Закон за чистотата на бирата от 1516 г. Според него за производството на бира могат да се използват само вода, малц, хмел и мая. 

Какво е жива бира?

Живата бира е прясна, нестабилизирана бира. Приготвя се по обичайната технология без да се извършват процесите филтрация и пастьоризация. Така пивните дрожди (бирената мая), отговорни за ферментацията и други процеси при производството, се запазват живи. Живата бира е мътна, което се дължи на наличието на механични примеси – фини частици от малцов шрот и бирена мая.

Рекламираш бира на английски, получаваш двукратна глоба - вижте къде

Словенската пивоварна от Толмина отнесе солена глоба поради нарушаването на местното законодателства, което забранява да се рекламира а...

Видове жива бира Jägerhof

Jägerhof Weiss (вайс)

Вайсбира Jägerhof Weiss е баварска пшенична жива бира и се прави от смес от пшеничен и ечемичен малц, хмел и специални дрожди за горна ферментация - най-старият способ за производството на бира. Тя е по-газирана и по-свежа. При отпиване се усеща вкус на карамфил и кориандър. Познавачите на хубавото пиво могат да усетят също и аромата на използвания хмел „Перла“.

Jägerhof Hell (светло)

Българинът пие 76 литра бира годишно

Консумацията на бира у нас се увеличава - българинът пие 76 литра пиво годишно. Това показват данните на Съюза на пивоварите. Само за ...

Светла бира Jägerhof Hell е традиционната баварска жива бира, направена от ечемичен малц по класическа баварска технология, с едни от най-качествените суровини и дрожди за долна ферментация.

Можете да се насладите на прекрасните вкусове на жива бира Jägerhof на първото в България изложение на крафт бира Kraftland в Kaufland. На 16-и и 17-и септември в София, между 10:00 и 21:00 часа, домакин на изложението е хипермаркет Kaufland на бул. "Ген. Тотлебен" 36, в близост до Руски паметник. Повече за събитието научете тук.

Освен това от Jägerhof са ви приготвили страхотна изненада - при покупката на пет бири, ще получите шеста безплатна. И това не е всичко - заедо с шестте бири ще си тръгнете с парти кошничка подарък!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com