Измислиха лек за плешивостта

60330
Измислиха лек за плешивостта
Снимка: Getty Images / Guliver

Има нова надежда за лечение на плешивостта както при мъжете, така и при жените. Учени успяха да предизвикат растеж на коса, след като отгледаха в лаборатория клетки от кожата на окосмената част на главата.

В продължение на повече от 40 години учените напразно се опитваха да клонират космени фоликули, използвайки клетки от дермата на космената покривка на главата. Съществуващите лечения обаче само успяваха малко да забавят косопада, но не и да стимулират растежа на нови косми по главата, пише БГНЕС. Друг метод, който се използва, това е да се вземе кожа с коса от задача част на главата и да се присади на предната, където косата е напълно опадала.

Чай, кафе и плодове за по-добро здраве

Плодове, зеленчуци, чай и кафе намаляват риска от хроничните болести и смърт заради съдържащите се в тях полифеноли или мощни антиоксид...

В новото изследване, човешките клетки, които се отглеждат в лабораторни условия, след това се реимплантират върху кожата на опитни мишки, което позволява да се произведат космени фоликули.

"Този метод позволява да се развият голям брой фоликули и да се регенерират съществуващите като се използва папиларна дерма от стотици донори на коса", уточнява професорът по дерматология в Колумбийсккия университет в Ню Йорк, д-р Анджела Кристианио, която е един от авторите на изследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com