Кажете край на досадния сърбеж на главата с тези натруални средства!

4151
Кажете край на досадния сърбеж на главата с тези натруални средства!
Снимка: iStock/Guliver

Сърбежът по кожата се определя като неприятно усещане, което ви принуждава да се чешете постоянно. Поради своята продължителност сърбежът може да се раздели на остър и хроничен. Остър сърбеж е този, който продължава до 1 седмица е хроничен в продължение на 6 седмици. Последният, поради своята дължина, значително влошава качеството на живот и се отразява негативно на човешката психика.

Отървете се от сърбежа на скалпа!

Край на сърбежа от комарите с ТОЗИ метод!

Лятото е към своя край, но все още има места и моменти в деня, когато върху нас кацат малките гадини, смучещи кръв и нанасящи понякога ...

Метод 1. Правилна грижа за сух скалп - шампоан 

Успокояващият шампоан е основата за грижата и лечението на сърбящ скалп. Това е така, защото именно продуктът най-често влиза в контакт с епидермалния слой и прониква през следващите му слоеве. Така че, когато има химикали, които са неблагоприятни за кожата, може допълнително да я раздразни и да допринесе за засилване на сърбежа. Хидромицеларен успокояващ емотопичен шампоан е богат е на конопено масло и масло от рапица, богато на есенциални омега-3 и омега-6 мастни киселини. Тези масла имат противовъзпалителен ефект, а съдържащите се в тях липиди помагат за възстановяване на защитната бариера на кожата.

В допълнение към използването на подходящи формулировки, като шампоан за сърбящ скалп, един от начините да се отървете от сърбежа е правилната техника на измиване и сушене. Поради факта, че топлинният фактор може да допринесе за увреждане на структурата на кожата и нейното прекомерно изсушаване, важно е да не миете главата си в твърде гореща вода. Също така е важно да не търкате кожата прекалено силно с кърпа след измиване, тъй като това може да раздразни чувствителната кожа.

Метод 2. Адекватна диета

Кога сърбежът може да се окаже предпоставка за някои от тези заболявания

Сърбежът на кожата е едно от най-неприятните явление. Много е вероятно дори да се окаже предпоставка за някои от следните заболявания. ...

Ако искаме да помогнем на кожата си да възстанови баланса си, трябва също така да й осигурим хранителни вещества, които ще намалят възпалението. Те включват преди всичко храни, включващи есенциални ненаситени мастни киселини. Ако консумираме ленено масло, зехтин, авокадо, бадеми или ядки през деня, трябва да забележим, че кожата ни става по-гладка, по-добре овлажнена и по-малко чувствителна. Трябва да се опитаме да доставяме по-специално линолова киселина и гама-линоленова киселина (GLA), тъй като те са отговорни за правилното функциониране на защитната бариера на епидермиса. Освен това метаболитите на гама-линоленова киселина имат противовъзпалителни свойства, което е изключително желателно в случай на сърбеж по кожата. GLA може да се намери главно в маслото от вечерна иглика и маслото от пореч. Приемайки ги редовно.

Метод 3. Релаксация – намаляване на стреса

Колкото и странно да изглежда, стресът също е основен фактор за появата на сърбеж по кожата. Когато има дълъг, стресов период в живота ни, оста хипоталамус – хипофиза – надбъбречна жлеза се свръхстимулира. Това от своя страна повишава нивата на адренокортикотропния хормон, който стимулира специфични рецептори на мастоцитите (мастоцити, които принадлежат към имунната система) и води до освобождаване на хистамин. Хистаминът е пряко отговорен за това как чувстваме сърбеж по кожата. 

Внимание! Горната статия не представлява медицински съвет. При здравословни проблеми се обърнете към специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com